NY SJEF: Lars Tallhaug er ny daglig leder i Akershus Energi Vind og Odal Vindkraftverk.

Lars Tallhaug tar over stafettpinnen: – Naturlig at vindkraft er et av de områdene vi vil se nærmere på

– Når Akershus Energi satser bredt innen fornybar energi, er det naturlig at vindkraft er et av de områdene vi vil se nærmere på.

Det sier Lars Tallhaug, som er ny daglig leder i Akershus Energi Vind og Odal Vindkraftverk. Han tar over stafettpinnen etter Emil Orderud, som har vært daglig leder i litt over tre år, og som nå går over i stillingen som direktør for all fornybar energiproduksjon i Akershus Energi.

Akerhus Energi skriver i en pressemelding at Tallhaug, med sine 30 års erfaring innen området vind, bidrar med god kompetanse til vindkraft-teamet i Akershus Energi.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vindkraft fra et annet ståsted

– Jeg ser fram til å jobbe med vindkraft fra et annet ståsted enn tidligere, sier Tallhaug, som var med å starte Kjeller Vindteknikk i 1998. Selskapet ble kjøpt opp av Norconsult, hvor Tallhaug har jobbet de tre siste årene.

– Jeg har i mange år jobbet med kartlegging av vindressurser og produksjonsmuligheter, og jobben i Akershus Energi fristet fordi det gir meg mulighet til å påvirke hvordan norsk, fornybar energiproduksjon kan utvikle seg framover, fortsetter han.

Vil se nærmere på vindkraft

Akershus Energi har som mål å øke produksjonen av fornybar energi ytterligere for å bidra til reduksjon av klimagassutslipp samt å styrke kraftbalansen.

– Når Akershus Energi satser bredt innen fornybar energi, er det naturlig at vindkraft er et av de områdene vi vil se nærmere på. Framover blir det viktig å skape gode prosesser med bred involvering. Vi ønsker dialog og godt samarbeid med kommuner og grunneiere der hvor vi ser at det kan være mulig å få til noe, sier Tallhaug i pressemeldingen.