GLEDELIG INTERESSE: Merethe H. Frøystad i Nes hagelag inviterer til nytt kurs i kompostering av matavfall. Fredag formiddag hadde 25 meldt sin interesse, og det er fortsatt mulig å henge seg på.

Merethe har kurset nesbuene i 25 år: – Det er fortsatt veldig i tiden

Merethe H. Frøystad i Nes hagelag melder om stor interesse for kompostering.

Esval Miljøpark og Nes hagelag samarbeider om et kurs i kompostering av matavfall med start førstkommende torsdag. Merethe H. Frøystad er kompostveileder og kursholder i hagelaget. Hun har nå kurset nesbuene siden 1998, og til uka gjør hun det igjen.

I tiden

Interesserte kan melde seg på ved å kontakte miljøparken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har komposteringskurs annethvert år, men på grunn av pandemi har vi ikke kunnet ha dette på tre år nå. Påmeldingen til vårens kurs er meget bra, så det tyder på at kompostering fortsatt er veldig i tiden, forteller Merethe.

Les også
Filmet elger i hagen: – Ikke nødvendigvis ute etter mat

I Nes er det nå 160 husstander som komposterer.

– Dette er et godt og positivt tiltak for miljøet, og i tillegg gir det økonomiske gevinster gjennom reduksjon i renovasjonsavgiften, sier fagleder renovasjon ved Esval Miljøpark, Lindis Assmann.

Vi er inne i en tid der miljøhensyn er viktig for oss alle.

– Resultatet er at flere ønske å kompostere hjemme hos seg selv, sier Merethe.

Kretsløpet

Hun legger til at dette også er interessant for småbarnsfamilier, der foreldrene kan vise barna hvordan kretsløpet fungerer.

– Kompostering av matavfall gir førsteklasses matjord til egen plen, blomsterbed og grønnsakshage. I tillegg kan man bidra til et bedre miljø, sier kurslederen.

Les også
Bytter 153 lamper i det gamle Draka-bygget

Komposteringskurset består av én hovedsamling i Nes rådhus 23. mars. De resterende tre møtene er selvstudie i grupper arrangert i privat regi. Kurset er beregnet for dem som skal starte med hjemmekompostering, eller som vurderer å begynne med det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Deltakerne vil lære om kompostering i teori og praksis. Det er ingen krav til forkunnskaper. Kurset har vi kalt “Ren jord”, legger hun til.