Kultur- og idrettsgalla: Her er de nominerte forbildene og ildsjelene

En rekke nesbuer jobber hver dag for å holde liv i lag og foreninger i bygda. Under kultur- og idrettsgallaen skal flere av disse hedres.

9. desember skal kulturen, idretten og frivilligheten i Nes hylles i en storstilt festaften. Raumnes presenterer de nominerte.

Under kultur- og idrettsgallaen skal det deles ut priser i en rekke kategorier innen idrett, kultur og frivillighet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Her presenteres de nominerte i kategoriene lag og forening/åpen klasse, årets forbilde, ildsjelprisen og hedersprisen 2020 og 2021 for innsatsen under pandemien.

En egen jury kårer én vinner i hver kategori. I juryen sitter ordfører Grete Sjøli, kommunikasjonssjef Elin Brede Kristiansen, kulturhusleder Ola Andre Olsen, representanter for kulturrådet, idrettsrådet og friluftsrådet, samt representanter for gallaens tre hovedsponsorer Aurskog Sparebank, Akershus Energi og Raumnes.

Lag og forening/åpen klasse

Nes Blues club

Nes Blues Club er en uavhengig, ideell musikkforening. Formålet er å fremme blues, rock og beslektede musikkformer i Nes kommune. Klubben har tilhold i Pakkhuset på Årnes, som er en møteplass for folk i alle aldre.

I STORSTUA: Nes Blues Club har skapt flotte kulturarrangementer i Pakkhuset gjennom 10 år.

Nes og Østre Udnes bygdekvinnelag

De to bygdekvinnelagene er frivillige organisasjoner som jobber for sosiale møteplasser for kvinner i alle aldre og nasjonaliteter, med fokus på bærekraft, beredskap, redusere matsvinn og videreformidle kunnskap om norsk mat.

LANGE TRADISJONER: Siden 1982 har bygdekvinnene solgt rømmegrøt under Årnesdagene.

Nes røde kors

Nes Røde Kors mobiliserer frivillighet gjennom redningsarbeid og omsorgsaktiviteter. Aktivitetene i Nes Røde Kors er besøksvenn, besøksvenn med hund, hjelpekorps, beredskap og bruktbutikk.

HJELPEKORPSET: Nes Røde Kors har en rekke aktiviteter og grupper. Her er hjelpekorpset under Brød og Cirkus.

Årets forbilde

Aminda Luna Aase

Nominert for sitt initiativ til å arrangere pride-parade på Årnes for første gang.

PRIDEPARADE: Aminda Luna Aase tok initiativ til å arrangere Pride-parade på Årnes for første gang.

Amanda Delara

Pop/R&B-artist fra Neskollen. Hun ga ut sin første singel «Paper Paper» i mars 2017. Nominert til prisen «årets forbilde» for sitt engasjement til støtte for iranske kvinner.

SOLIDARITETSKONSERT: Amanda Delara under en markering til støtte for iranske kvinner foran Stortinget i Oslo.

Tinashe Bakasa Williamson

Norsk skuespiller som har vokst opp i Vormsund. Hun har fortalt åpent om sine opplevelser med rasisme under oppveksten i Vormsund og jobber aktivt mot rasisme.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

STERK HISTORIE: Tinashe Bakasa Williamson har fortalt om sine opplevelser med rasisme under oppveksten i Vormsund.

Ildsjelprisen

Marit og Per Brauterfallet

Ekteparet Marit og Per Brauterfallet sitter begge i styret i Nes Røde Kors og jobber daglig med frivillig innsats i foreningen. De har styrt foreningen siden 2017, og siden da har det vært stor utvikling. Blant annet har Marit bygget opp et hjelpekorps som nå teller et par titalls medlemmer.

IVRIGE FRIVILLIGE: Per og Marit Brauterfallet har styrt Nes Røde Kors siden 2017, og siden den gang har mye skjedd.

Henning Fladberg

Henning Fladberg er en ildsjel innenfor karaokemiljøet og tok hele sirkuset til Nes da VM i karaoke ble arrangert sommeren 2022. Artister fra alle verdens hjørner deltok og bilder fra storsalen i Nes kulturhus ble sendt ut til hele verden.

KARAOKE-VM: Henning Fladberg, her sammen med sønnen Phillip Alexander Saksgård Fladberg, sto i bresjen for å få karaoke-VM til Nes.

U19 Nes ski- og sykkelanlegg

U19 er pensjonistgruppa i Nes ski- og sykkelanlegg. Gruppa har navnet U19 som betyr utbetaling av pensjon den 19. hver måned. Gruppa, som teller rundt 25 personer, møter i anlegget hver onsdag hele året. Flere av dem har vært med fra starten i 1992 og er fortsatt aktive.

ÆRESPRIS: Erland Skogli og Hogne Borgersrud er tidligere i år tildelt Nes ski- og sykkelanleggs ærespris. Her er de flankert av sine koner Bente Aarhus og Sigrid Hognestad. Erland og Hogne er begge med i den såkalte U19-gruppa.

Hederspris 2020 og 2021 for innsats under pandemien

Disse er nominerte for sin innsats for å opprettholde tilbud til innbyggerne i Nes gjennom pandemien: Nes golfklubb og Rommen golfpark, Nes revy- og amatørteater, Nes Røde Kors, R&Å IL, FUVO, Haga IF og Hvam IL. De fire største idrettslagene er nominert på vegne av alle idrettslagene i Nes.