POPULÆRT MARKED: Et motiv fra markedet på Kulmoen travbane i fjor, da Lars Erik Berg var en av utstillerne som hadde tatt turen fra Hokksund. Lørdag fylles travbanen på ny.

Kulmomarken: – Vi håper på over 3000 besøkende

Lørdag inviterer Nes Travselskap til Kulmomarken Bruktmarked i Vormsund, med både biler og utstillere som fyller travbanen.

Denne gang står Nes Travselskap for hele arrangementet selv, i stedet for Romeriksmarkedet og Romerike Gammelbilklubb, som arrangerte det i fjor.

– Gammelbilklubben skal ha et eget arrangement et annet sted, så da trår vi til med en dugnadsgjeng bestående av medlemmer i travselskapet, sier styreleder Hans Stumberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han håper at i hvert fall 40 av selskapets rundt 120 medlemmer stiller opp, slik at arrangementet blir gjennomført på en fin måte.

– Vi trenger så mange. Alle utstillere skal dirigeres, og så må vi holde styr på både publikum og biler. I tillegg har vi servering, sier han.

Onsdag var det tid for stor dugnad på travbanen.

– Vi hadde en kjempedugnad onsdag med å klippe alt gras og gjøre i stand. Og vi fulgte opp med dugnad torsdag kveld med siste forberedelser, sier Stumberg.

Full travbane

Til tross for gammelbilklubbens fravær som arrangør, vitner interessen så langt om at mange innehavere av veteranbiler og amerikanske biler har planer om å møte opp.

– Hvor mange som kommer, er uvisst foreløpig. Det kommer litt an på været også, men nå er det spådd bra vær, så det virker lovende, sier Stumberg.

Med andre ord ser det ut til at det blir full travbane med ting og tang.

– La oss håpe det. Kulmomarken Bruktmarked blir arrangert på samme måte som tidligere år. Det er påmeldt utstillere som skal komme allerede fredag kveld, men de fleste kommer lørdag morgen, sier Stumberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

1200 biler

Han forteller at arrangementet har huset rundt 300 utstillere tidligere.

– Vi satser på noe tilsvarende i år. Så har det vært 1000 – 1200 besøkende biler. Hvis vi tar utgangspunkt i at det er rundt tre i hver bil, så dreier det seg om rundt 3000 personer, sier han.

HÅPER FOLK STRØMMER TIL: Styreleder i Nes Travselskap, Hans Stumberg, ønsker velkommen til Kulmomarken lørdag denne uka.

Med bra vær er det grunn til å håpe på tilsvarende oppslutning i år.

– Det er det så absolutt. Det er veldig mye forskjellig som stilles ut og tilbys, og det er pølser, vafler og rømmegrøt å få kjøpt, sier han.

Han betegner oppslutningen i fjor som bra, etter en tre år lang koronapause, og han håper naturligvis på minst like mange besøkende i år.

– Men vi er egentlig spente på hvor mange som kommer. Det er flere som arrangerer ting rundt omkring. Men nå kolliderer det i hvert fall ikke med noe stort som skjer på Årnes, sier han.

BILER OG BRUKTBODER: Også i år er det ventet mange veteranbiler til Kulmomarken. Slik så det ut i 2018.