ANSATT SMITTET: Flere ansatte og pasienter er i karantene etter at en ansatt har testet positivt for koronaviruset. Samtidig melder kommunen om mange nye smittede. Foto: Harald Eigum

Koronasmitte på Nes sykehjem – pasienter og ansatte i karantene

En ansatt ved Nes sykehjem har fått påvist koronasmitte. Flere ansatte og pasienter er i karantene. Samtidig melder kommunen om mange nye smittetilfeller lørdag ettermiddag.

– Kommuneoverlegen er i dag orientert om at en ansatt ved Nes sykehjem har fått påvist koronasmitte. Vedkommende er folkeregistrert i en annen kommune og blir ikke regnet med i vår statistikk, melder kommunen lørdag ettermiddag.

1. etasje stengt

Smitteoppsporingsteamet har samarbeidet med avdelingsleder og smitteoppsporing har avdekket at fire ansatte og åtte beboere settes i karantene. 1. etasje ved Nes Sykehjem stenges for besøk til vi har full oversikt over situasjonen. Andre nødvendige smitteverntiltak blir vurdert og igangsatt.

Kommunen melder videre på sine nettsider at forbudet ikke gjelder for alvorlig syke og døende pasienter, der gjelder dagens praksis ved at man tar kontakt med avdelingen og gjør avtale direkte.

Mange nye smittetilfeller

Lørdag ettermiddag kommer også meldingen om at hele nye åtte nesbuer er bekreftet smittet med koronavirus. Samtidig melder kommunen av fire er friskmeldt og ute av isolasjon.

De fleste av de nye smittede har kjent smittevei og flere er nærkontakter og har vært i karantene. Nå sitter 23 personer i isolasjon i kommunen vår.

Fredag kveld meldte kommunen om én ny smittet samtidig som én ble friskmeldt.

Totalt siden registreringene begynte har 313 personer i Nes fått påvist koronasmitte og av disse er 288 personer ute av isolasjon/friskmeldte og to er døde.