GOD NYHET: Knut Wilsgård, rektor på Vormsund ungdomsskole, og elevene Gina Hansen og Sivert Asphjell i 10. klasse kan nå glede seg over at ingen nye er smittet. Foto: Heidi Wexels Riser

Korona-karantenen over for Vormsund-elevene: Ingen nye smittede – tre friskmeldte

20 elever og tre lærere ble satt i karantene, etter at en elev ved Vormsund ungdomsskole i forrige uke testet positivt på korona. Nå er karantenen over, og ingen nye er smittet. Samtidig er tre nye nesbuer bekreftet friskmeldte.

Det skapte uro og bekymring blant en del foreldre og elever da en skoleelev ved Vormsund ungdomsskole sist helg ble bekreftet smittet av korona.

Les også
Flere holdt barna hjemme etter korona-smitte: – Foreldre er bekymret

– Ja, jeg kan bekrefte at både elever og spesielt en del foresatte er bekymret etter at det i helgen ble kjent at en elev ved skolen hadde testet positivt for covid-19, sa rektor Knut Wilsgård til Raumnes tidlig denne uken.

Les også
BEKREFTET: Elev ved Vormsund ungdomsskole korona-smittet
HJEMMESKOLE IGJEN: For Martin Bjerkestrand ble det nye 10 dager med isolasjon og hjemmeskole, etter at en medelev på Vormsund ungdomsskole fikk påvist COVID-19. Nå er karantenen opphevet. Foto: Tommy Simon Norum

Holdt barna hjemme

Rektoren fortalte at skolen søndag kveld og mandag morgen fikk mange henvendelser fra bekymrede foreldre, og at noen valgte å holde ungdommene sine hjemme på mandag.

Les også
Skoleelev korona-smittet – her er strakstiltakene

Etter at smittetilfellet ble bekreftet, kontaktet kommuneoverlegen de foresatte og forsikret om at smittesporing var foretatt.

– Kommuneoverlegen er ferdig med smittesporingen og alle foresatte til ungdommer som må i karantene er oppringt personlig av kommuneoverlegen. Totalt er det 20 elever og tre lærere som er satt i karantene, fortalte Wilsgård.

Hele gruppa til den smittede eleven ble satt i karantene.

Les også
Elev korona-smittet: Martin (16) må i karantene

Nå har kommuneoverlege Unni Berit Schjervheim en ordentlig gladnyhet å servere nesbuene på pinseaften.

– Karantenetiden for elevene ved Vormsund ungdomsskole er nå over. Ingen nye er smittet. Det er svært lite smittetrykk i Nes, sier kommuneoverlegen til Raumnes lørdag kveld.

Kommuneoverlege Unni Berit Schjervheim. Foto: Heidi Wexels Riser

– Fortsett jobben

Ikke nok med det: Av de fire i kommunen som før helgen fortsatt var smittet av korona, ble én erklært frisk fredag, og to nye i dag lørdag. Det betyr at 19 av 20 bekreftede smittetilfeller i Nes per lørdag kveld er friskmeldte.

– Jeg oppfordrer innbyggerne til å fortsette den gode jobben med smitteforebyggende tiltak. Hold avstand, vask hendene og vær hjemme hvis du er syk, sier kommuneoverlegen.