KORONA-AVKLARING DENNE UKA: Helse- og omsorgsdepartementet opplyser om at det norske folk denne uka vil bli forelagt råd om hvordan julefeiringen bør foregå. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Korona-avklaring om julefeiringen kommer denne uka

I disse dager lurer mange nesbuer på hvordan korona-situasjonen kommer til å påvirke julefeiringen. Denne uka får vi svar.

Helse- og omsorgsdepartementet bekrefter overfor NTB at det denne uka kommer til å bli lagt frem faglige råd om hvordan julefeiringen bør foregå.

– Det er råd om hvordan en bør planlegge juleselskap, hvor mange en kan invitere og den typen spørsmål som mange ønsker svar på. Det kan en ikke få beskjed om en uke før jul. Derfor ønsker vi å komme med de rådene, opplyser helseminister Bent Høie i et intervju med NRK.

– Fortsatt krevende

Han påpeker at nedgangen i smitte de siste dagene kan tyde på at tiltakene som er innført, virker.

– Det øker også muligheten for at julen kan bli mer som normalt. Da vi innførte disse tiltakene, så var min store bekymring at vi i juletiden skulle ha mange innlagte på sykehusene. Og mange som satt hjemme og var bekymret for sine, sier helseministeren.

Han understreker at vi fortsatt er inne i en vanskelig situasjon og at det har vært flere koronadødsfall de siste ukene. Høie påpeker også at de kan bli nødt til å endre på rådene de gir fortløpende.

– Vi lever i en tid hvor ting kan endre seg, men vi prøver å gjøre det mest mulig forutsigbart i en uforutsigbar tid.