Kontroll: 24 av 25 kontrollerte kjøretøy fikk skriflige mangler

TATT IGJEN: Sjåføren manglet yrkessjåførkompetanse, og ble stanset for dette med samme bil så sent som i mai i år.

Av 25 kontrollerte kjøretøy ble det påpekt mangler ved 24 av dem da Vegvesenet gjennomførte kontroll ved Nybakk sent onsdag kveld.

Kontrollen førte til fem anmeldelser og åtte bruksforbud, og det ble altså gitt skriftlige mangler til 24 av de 25 kontrollerte kjøretøyene. Enkelte av sjåførene er tatt for lignende forhold tidligere i år.

Dette er noe av det Vegvesenet avslørte i kontrollen:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

• Et norsk vogntog der fører manglet yrkessjåførkompetanse. Samme bil og fører ble anmeldt for samme forhold ved Jessheim i mai. Dette førte til anmeldelse og bruksforbud.

• En norsk varebil ble stoppet på grunn av manglende nærlys/parklys. Under kontrollen ble det avdekket at bilen også manglet bremselys og at bremsene var utslitt. Bilen ble avskiltet og fører anmeldt.

SLITT: Bilen med disse slitte bremsene ble avskiltet.

• Flere biler ble stanset på grunn av lys feil, her ble det skrevet mangellapper som må følges opp.

• Et vogntog fra Slovenia ble stanset, her hadde fører flere alvorlige brudd på kjøre og hviletid. Bilen hadde også meget stor slitasje på innfesting av fjærer. Her ble det også bruksforbud og anmeldelse av fører.

BRUKSFORBUD: Slitte fjærer ga bruksforbud for et slovensk vogntog. Fører blir anmeldt.

Statens vegvesen peker i rapporten på at de gjennomfører kontroller langs veiene for å sørge for bedre trafikksikkerhet for alle trafikanter. Alle skal komme trygt fram på norske veier.

– Kontrollene skal også bidra til å sikre konkurransevilkårene i bransjen og yrkessjåførenes arbeidsvilkår, skriver de i rapporten etter kontrollen.

Kontrollen denne gang ble altså gjennomført på Nybakk sent kveld og natt til torsdag. Fokusområde var tunge kjøretøy, varebiler og lette kjøretøy.

25 lette kjøretøy ble kontrollert, og det ble som omtalt gitt skriftlige mangler til 24 av bilene. Dette er resultatene oppsummert:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tre pålegg for manglende bilbeltebruk, ett kjøretøy ble avskiltet, fire dekk-/kjettinggebyr, ski gebyrer, ett tilfelle av brudd på kjøre- og hviletid.