Til tross for forsinkelser i prøvesvar fra Ahus, sier kommuneoverlege Unni Berit Schjervheim at alt tyder på at det går mot nok en smitterekord i Nes. Foto: Guro Skjelderup

Forsinkelser i prøvesvar

Allerede før helgen er det klart at det går mot den fjerde smitterekorden i Nes.

Smitten stiger i kommunene rundt oss, og alt tyder på at det går mot ny smitterekord også i Nes.

– Akkurat nå er det forsinkelser i prøvesvar fra Ahus, så vi har ikke fått alle de positive prøvesvarene fra i går. Allikevel er jeg ganske sikker på at vi får ny smitterekord denne uka, sier kommuneoverlege Unni Berit Schjervheim til Raumnes på fredag.

70 nye tilfeller fredag

Bare fredag formiddag var det meldt om 70 smittetilfeller. En foreløpig registrering viser at det er nærmere 300 nye smittetilfeller så langt denne uka, og Schjervheim regner med at det blir flere i løpet av helgen.

– Nå kommer det mellom 30 og 80 nye smittetilfeller dag. Det vi ser nå er en forventet økning. Det er mange barn, unge og voksne som blir syke nå. Sykdomsbyrden hos de eldre er veldig liten, men det kan endre seg, sier kommuneoverlegen.

– Langt unna smittetopp

Tallene fra Folkehelseinstituttet viser at det nå er registrert 2781 koronatilfeller i Nes - og foreløpig er det ingenting som tyder på at smittetoppen er nådd.

– Det vil ta litt tid, foreløpig er det ingen tegn på nedgang. Smitten i alle kommuner rundt oss øker, og vi må bare venne oss til tanken at det er mye smitte, sier Schjervheim.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Bemanningskrise: – Det hjelper ikke å ringe vikarbyråene, for de er tomme

Hun anslår at Nes når en smittetopp en gang i februar.

– Smitten er spredt rundt i hele bygda, og smittesporingsteamet har ikke kapasitet til å følge med på alle smitteutbruddene. Men vi jobber for å bremse utbruddet, og det er derfor det er fortsatt vi driver med testing, sier kommuneoverlegen.