FUNGERENDE: Fra venstre Vivan Wahl, fungerende ordfører fra Senterpartiet og fungerende varaordfører Erlend Helle fra Arbeiderpartiet. Foto: Erik Røseid

Kommunen heiser regnbueflagget allikevel

Førstkommende lørdag vil regnbueflagget vaie utenfor rådhuset på Årnes. Kriseledelsen i Nes kommune har bestemt å heise prideflagget i solidaritet.

Etter Human-Etisk Forbund sin oppfordring om å flagge, har fungerende ordfører Vivian Wahl (Sp) og fungerende varaordfører Erlend Helle (Ap) bestemt at pridedagen skal markeres. Avgjørelsen ble tatt etter det ukentlige kriseledermøte, torsdag 25. juni.

– Det er en solidaritetsmarkering fordi det ikke er noe større pridemarkeringer i år, sier Wahl.

I torsdagens avis gjenga Raumnes at Nes kommunes ikke ville flagge fordi det ikke var noe søknad om et arrangement. Nå blir det allikevel en begrenset flaggmarkering.

– Vi ser at det har vært for dårlig kommunikasjon mellom oss og administrasjonen i kommunen og at vi burde hatt avklart dette før, sier Helle.

Vedtaket fra 2019

Ble dette bestemt i dag?

– Det ble planlagt før i dag, men det er en del formaliteter rundt det praktiske som hvem som skal heise dette flagget, svarer Wahl.

Markeringen er ifølge begge to i henhold til det vedtaket som sier at flaggingen knyttes opp mot et kulturelt arrangement med allmenn interesse. Vedtaket ble bestemt i forbindelse med kjøp av regnbueflagget og sameflagget i oktober 2019.

– Det er ikke lov å holde arrangement i år og vi svarer Human-Etisk-Forbund sin oppfordring siden det ikke kan være formelle pridearrangementer, sier Helle og legger til at han er glad for at det blir markert.

Selve markeringen

Nes kommune offentliggjorde også markeringen på sine nettsider og Facebook-side torsdag formiddag.

Fungerende ordfører Vivian Wahl og kultursjef Lars Roald Johansen skal være med på flaggmarkeringen, hvor noen fra bygg og eiendom skal heise flagget, forteller de.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi oppfordrer til de som eventuelt skulle dukke opp til å holde avstand og smittevernregelverket, sier Erlend Helle.

Raumnes oppdaterer saken.

Regnbueflagget: Regnbueflagget. Pride-flagget. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix