Se 17. mai-markeringen fra bautaplassen

– Før eller senere vender hverdagen som vi savner tilbake. Da blir denne våren og denne nasjonaldagen bare et minne om den gangen alt var litt annerledes.

Det sa ordfører Grete Sjøli i sin tale under det offisielle 17. mai-arrangementet på bautaplassen. Kun et 30-talls frammøtte fulgte arrangementet, som besto av salutt, fanfare og flaggheising ved Nes-Årnes speidergruppe, taler av ordfører Grete Sjøli og ordfører i barn- og unges kommunestyre, Aminda Luna Aase, kransenedleggelse og musikk ved Nes janitsjarkorps og solist Stig Sydtangen.

– Vi trenger hverandre

– Det var ikke på denne måten jeg regnet med å gratulere dere med nasjonaldagen i år. Alt blir litt annerledes på grunn av viruset som har inntatt Norge og verden. Også 17. mai. Så da er jeg her på skjerm med hjelp av Nes kommune og Raumnes i dag. Men feire det skal vi, selv om det blir på en annen måte enn vi er vant med, sa Sjøli.

Hun minnet om at fellesskap er en viktig del av 17. mai-feiringen, men at vi i år er i den merkelige situasjon at det beste vi kan gjøre for menneskene rundt oss er å holde sammen på avstand.

– Dette betyr ikke at vi ikke trenger samhold og fellesskap, at vi ikke trenger hverandre, tvert imot, vi trenger hverandre mer enn noen gang, sa hun.

Ofret mest

Også ordfører i barn og unges kommunestyre, Aminda Luna Aase, holdt tale på bautaplassen.

– Mens voksne klaget over hjemmekontor og hytteforbud, har vi nesten ikke klaget. Vi har kanskje ofret mest, i alle fall når det kommer til tapte opplevelser. Vi får ikke russetiden, konfirmasjonsdagen, 18-årsdagen, klasseturen, årets på folkehøyskole ble kort, og sommeren vi har gledet oss sånn til blir nok ganske annerledes, sa hun i sin tale.

BUK-ordføreren sendte samtidig en oppfordring til alle om å tenke på de rundt seg.

– Vi er mange nå som er ensomme og som trenger å bli sett. Vi er mange som savner vennene våre. Så inkluder! Snakk med noen du tenker trenger en venn, eller en du ikke snakker så mye med, dra på tur, finn på noe sammen, oppfordret hun.

8 mai: Bilder fra 17 mai på Bautaplassen Årnes. Foto: Fred C. Gjestad
8 mai: Bilder fra 17 mai på Bautaplassen Årnes. Foto: Fred C. Gjestad
8 mai: Bilder fra 17 mai på Bautaplassen Årnes. Foto: Fred C. Gjestad