SKAL GIFTE SEG PÅ MOTORDILLA: Ellen Myrstad og Tom Henriksen er like forelsket som for ni år siden, og gleder seg til å gifte seg. Foto: Amanda Tandberg

Klare for drive-in bryllup: – Tom betydde alt for meg i den tunge tiden

Tre år etter at hun fikk en alvorlig kreftdiagnose, skal Ellen gifte seg med kjæresten gjennom ni år.

Under Motordilla i år arrangerer Nes Kirkelige Fellesråd drive-in vielser, og et av parene som skal gifte seg er Ellen Myrstad (56) og Tom Henriksen (52).

Vi møter dem i en tomannsbolig på Jessheim, der de har de bodd i om lag 8 år.

Nå skal de endelig gifte seg.

Kjent hverandre hele livet

Omtrent hele livet hadde Myrstad og Henriksen visst om hverandre, da begge vokste opp i området rundt Fjuk på Årnes. De snakket sammen av og til, men aldersforskjellen bidro til at de ikke nødvendigvis hang så mye sammen.

– Hun kalte meg bare Lille-Tom, ler Henriksen, som er fire år yngre enn sin kommende kone.

Etter hvert som årene gikk havnet Myrstad og Henriksen i hver sine forhold, og det gikk år uten at de hadde noe kontakt. Det var fram til Myrstad begynte å jobbe i DHL i 2005, og fikk se Henriksen, som også jobber der, igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi var jo fremdeles i hvert vårt forhold, men vi snakka jo sammen og hadde mer kontakt. Det tok riktig nok mange år før det gikk noe lengre, sier Myrstad.

2013: Interessen blomstret for fullt

I 2013 var begge blitt single, og de begynte å titte mer på hverandre. Henriksen jobbet som vaktmester, mens Myrstad jobbet på kontor, og det var da han skulle montere noe inne på Myrstads kontor at hun innså at hun var interessert.

LYKKELIGE: Paret fra Årnes trives godt på Jessheim sammen med familien sin. Foto: Amanda Tandberg

– Han kommer inn og legger seg på rygg under et bord der, og jeg så hendene hans og tenkte bare «wow»! Det var noe annet enn kompis-Tom, ja, ler Myrstad.

Henriksen beundret Myrstad en stund før dette, og tenkte at han ikke hadde noen sjans på en dame som henne.

– Jeg trodde jeg var innbilsk da jeg begynte å tenke at det kanskje kunne være noe der, men jeg ville heller ikke ta initiativ, på grunn av jobben. Plutselig fikk jeg en SMS fra Ellen hvor det sto «Er du ikke på Facebook mer?»

Myrstad hadde nemlig prøvd iherdig å få tak i telefonnummeret til Henriksen, for å kunne ta kontakt. Likevel var hun veldig nervøs.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Nå skal «alle» gifte seg: – Fullt trøkk i sommer

– Jeg ble helt som en tenåring igjen, og sa til ei venninne at jeg bare måtte ha nummeret hans. Jeg kunne spurt noen på jobb om å få nummeret hans, men jeg ville ikke det heller, for jeg syntes det var litt flaut. Jeg fant det til slutt i interne sider på DHL da, men det tok litt tid før jeg turte å sende meldinga, sier Myrstad.

Myrstad tok sjansen og sendte meldinga, og det tok kun et par timer før Henriksen ringte henne, og de snakket sammen i mange timer på telefon.

Siden har det vært de to.

– Vi var jo så nyforelska vet du, så da jeg bodde på Neskollen og vi begge dro fra jobb, så pleide vi å stoppe på bensinstasjonen ved Kløfta for å gå bak der og kline, ler Henriksen.

Året etter flyttet paret sammen i boligen på Jessheim.

Har blitt en fin familie

Fra før av har Henriksen sønnen Oliver (16), og Myrstad sønnen Fredrik (21). De var 7 og 12 år da Henriksen og Myrstad ble et par, og godtok hverandre fort.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De syntes det var helt greit, og så på hverandre som brødre fort, så det var veldig hyggelig, sier Myrstad.

I tillegg til barna, har paret tre katter og to hunder. De to hundene, Malin (10) og Giovanni (11) fikk Myrstad før Henriksen kom inn i bildet, mens katten Lykke er egentlig sønnen Fredrik sin. Mens han studerer i Volda bor katten på Jessheim, sammen med resten av gjengen og Lykkes to kattunger.

DYR OG FOLK I SKJØNN FORENING: Hunden Malin, katten Felix og hunden Giovanni (på armen) er med over alt. Foto: Amanda Tandberg

– Når vi reiser til hytta på Koppang eller på camping i Sverige, så er alltid alle dyra våre med, både hunder og katter. Det var en kompis av meg som omtalte bilen vår som «Noahs ark» en gang, fordi bilen er full av dyr, ler Henriksen.

Et litt utradisjonelt frieri

Nå skal paret gifte seg, og det på en litt utradisjonell måte. Dette også til tross for at de egentlig ikke var forlovet.

– Vi har aldri forlovet oss, men vi har snakka mye om å brågifte oss på rådhuset eller liknende, sier Myrstad.

Myrstad har nemlig vært gift tidligere, så for henne har det aldri vært noe særlig viktig å gifte seg på nytt. I tillegg opplever begge to at det er veldig dyrt.

– Vi var faktisk og titta litt på ringer en gang, og har vært innom tanken mange ganger, men det var så dyrt. Så vi tenkte at vi ikke trenger å gifte oss, forteller Myrstad.

Les også
Her kan du gifte deg i bilen

Rett før klokken ni på morgenen 27. april tikker det imidlertid inn en melding fra Henriksen til Myrstad.

– Alt meldinga besto av var en link til saken om at det skulle arrangeres drive-in vielser på Motordilla. Jeg leste saken og tenkte at dette hadde vært helt perfekt for oss, så jeg tok det som et frieri, jeg, ler Myrstad.

Det skulle ikke mer til enn som så, og Myrstad begynte raskt å ringe venner og familie for å fortelle nyheten om at de skal gifte seg på en litt mer utradisjonell måte.

– Jeg ringte sønnen min, som studerer i Volda, ganske kort tid etter, og han blei veldig glad. Selv om han sa «det er litt harry da, mamma», ler hun, og legger til at hun svarte «men vi er jo litt harry».

Får låne stilig bil

Paret har alltid vært motorinteressert, men det har dreid seg i hovedsak om motorsykler, særlig Harley-Davidson. Henriksen har vokst opp på bilverksted, og har dermed mye erfaring med bil og motor, men paret hadde likevel ingen bil å bruke til drive-in vielsen i juni.

– Den første tanken vår var faktisk å kjøre lastebil gjennom, men problemet er at det bare er to seter. Vi har lyst til å ha med forloverne våre også, sier Henriksen.

Les også
Inviterer alle med spesiell bil til Pakkhuset

Redningen ble Rune Kværnes, som er en god kompis av dem, også med bilinteresse. Han skal kjøre paret gjennom teltet sammen med forloverne deres i sin Pontiac 60-modell.

KLAR FOR VIELSE: Den grønne Pontiacen er klar for Motordilla-vielse. Foto: Privat

Ringer og antrekk er klart og familie er informert, så nå gleder paret seg veldig til å gifte seg i den stilige bilen. Etter vielsen skal de delta på Motordilla-paraden, før det blir en liten feiring utover kvelden hjemme hos dem.

– Det blir ingen stor fest, det har ikke jeg ork til, men folk kan få sitte utover kvelden med litt godt i glasset, sier Myrstad.

Gjennomgikk sterk kreftbehandling

I august 2019 opplevde Myrstad nemlig det de fleste frykter; legene oppdaget alvorlig lungekreft hos henne. September samme år fjernet hun én av lungene, november gjennomgikk hun sterk cellegift, og februar året etter var kreften borte.

– Nå har jeg 48 prosent lungekapasitet, så alt tar på. Men jeg er en fighter, og tenker at den kreften skal faen ikke ta knekken på meg, sier hun.

Hun forteller at hun holder på å spare ut håret sitt igjen, og ikke er helt fornøyd med hvordan det ser ut nå. Henriksen er rask til å fortelle henne at hun ser fin ut uansett, og det er tydelig at kjærligheten mellom parene har stått sterkt i den tunge perioden.

– Tom betydde alt for meg i den tunge tiden. Han tok seg fri fra jobben og var med meg på alle undersøkelser. Han sto for det meste her hjemme i den verste perioden også, og han var ganske sliten både følelsesmessig og fysisk. Men han klagde aldri, sier Myrstad.

Romantikken blomstrer

Henriksen forteller at han fremdeles får sommerfugler i magen av samboeren sin.

– Han er veldig god til å sende romantiske meldinger om hvor forelska han er i meg, der er jeg ikke like god. Jeg svarer koselig tilbake, men jeg er ikke så god på å skrive det først, sier Myrstad.

– Å sende sånne meldinger og å være litt romantisk føles mer normalt jo eldre man blir, egentlig. Man setter mer pris på ting, inkludert kjærligheten, legger Henriksen til.

Paret gleder seg veldig til å gifte seg på denne måten.

– Jeg får sommerfugler i magen når jeg tenker på det, sier Myrstad.