HJEMMEKONTOR-TABBE: Kommunalsjef Jan Henrik Karlsen (øverst til venstre) dukket plutselig opp på kommune-TV i bar overkropp under det digitale kommunestyremøtet. Nederst er Ap-leder Erlend Helle og ordfører Grete Sjøli. Foto: Nes kommune

Kamera-glipp av helse-toppen – Du er naken på kommune-TV!

I det digitale kommunestyremøtet tirsdag kveld fikk politikere og publikum se kommunalsjef Jan-Henrik Karlsen i underbukse og bar overkropp på direkten.

Kommunalsjefen forteller at han ikke var klar over at kameraet sto på og, og at han var i gang med ei treningsøkt da telefonen ringte.

HJEMMEKONTOR-TABBE: Kommunalsjef Jan Henrik Karlsen (øverst til venstre) dukket plutselig opp på kommune-TV i bar overkropp under det digitale kommunestyremøtet. Foto: Nes Kommune

– Jeg visste ikke at kameraet var på, og jeg pleier å trene og se på kommune-TV samtidig, sier Jan-Henrik Karlsen, kommunalsjef helse og velferd i Nes kommune.

Det var under behandlingen av saken om ny idrettshall på Auli i det digitale kommunestyremøtet tirsdag kveld, at kommunalsjefen først dukket opp i bar overkropp, før kommunestyret og tilskuerne via kommunikasjonsplattformen Teams deretter fikk se kommunalsjefen i underbukse ved siden av et treningsapparat.

I UNDERBUKSE: I bakgrunnen øverst til venstre skimtes kommunalsjefen i bare underbukse, mens kommuenstyremøtet pågår og PC-kameraet er på. Foto: Nes kommune

– Jeg skulle få med meg saken om barnetrygd, og fikk plutselig en telefon både fra rådmannen og formannskapssekretæren, som sa at «Du er naken på kommune-TV», forteller Karlsen, som dermed reagerte raskt og fikk skrudd av kameraet.

KOMBINERER FLERE TING: Kommunalsjef helse og velferd, Jan Henrik Karlsen (øverst til venstre), pleier å kombinere flere ting, blant annet trening og kommune-TV. Tirsdag kveld visste han ikke at PC-kameraet stod på og dukket plutselig opp i bar overkropp. På sendingen deltok også (øverst til høyre), Liv Gustavsen (Frp), Erlend Helle (Ap) og ordfører Grete Sjøli, i tillegg til publikum og resten av kommunestyrerepresentatene. Foto: Nes kommune

Kombinerer trening og læring

Kommunalsjefen tar det hele med en god dose humor da Raumnes ringer, og har forståelse for at det vekket oppsikt blant dem som fulgte med på sendingen da han plutselig dukket opp i bar overkropp. Deretter går det noen minutter utover i sendingen, før han igjen dukker opp og snur dataskjermen mot et treningsapparat. Den lettkledde og uvitende kommunalsjefen forteller at han blir svett under treningen, og derfor hadde kastet det meste av klærne.

Karlsen er bosatt i Oslo, og har flere verv innenfor idretten ved siden av kommunalsjef-jobben i Nes.

EN TRAVEL MANN: Kommunalsjef Jan Henrik Karlsen forteller at han er en travel mann med flere idretts-verv ved siden av kommunalsjef-jobben. Foto: Tommy Simon Norum

– Jeg kombinerer trening med å lære meg nye ting. Jeg er en travel mann som trener mye og har dårlig tid, forteller Karlsen.

I forbindelse med koronatiltak og digitale møter, har mange begått såkalte hjemmekontortabber. Karlsen ser humoristisk på det hele.

– Det er viktig å by litt på seg selv, og ha en personlig tone, avslutter Karlsen.