TIL NES: TV-kjendis Jon Almaas har kjøpt gårdsbruk på Brårud, og går alt i orden blir han nesbu.

Jon Almaas kjøper gård på Brårud

TV-kjendis Jon Almaas blir bonde i Nes. Han er i ferd med å kjøpe gårdsbruk på Brårud.

Ryktene om at TV-kjendisen har kjøpt Braarud gård dukket opp sent sist uke, og søndag kveld bekrefter TV-kjendisen til VG.no at han skal bli bonde i Nes.

– Gleder meg til å bli bonde, skriver Almaas i en SMS til avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

55-åringen er kjent fra programmer som «Nytt på nytt», «Alle mot alle» og «Folle og Almaas bygger hus» – skriver dette i tekstmeldingen til VG:

– Salget har ikke gått gjennom ennå, det skal søkes om konsesjon og så videre, men ja. Har kjøpt gård og gleder meg til å bli bonde. Dersom alt går i orden.

13 millioner kroner

Det gjenstår altså noen formaliteter før TV-kjendisen kan signere papirene og flytte inn på gårdsbruket.

Raumnes omtalte eiendommen i slutten av mai. Da lå gården ute for salg, til en prisantydning på 13 millioner kroner. Gården er fra 1100-tallet, og ble av megleren omtalt som både spesiell og innholdsrik.

Jon Almaas

• Jon Almaas (født 29. august 1967 på Stabekk i Bærum) er en norsk programleder som ledet NRKs humorprogram Nytt på nytt fra 1999 til 2016.

• Han har siden 2017 ledet programmet Praktisk info med Jon Almaas på TVNorge. Han har også spilt en sentral rolle i komiserien Side om side på NRK.

• Han har blitt kåret til beste mannlige programleder under Gullruten fire ganger og fikk Lytterprisen fra Riksmålsforbundet i 2002.

• Slektsnavnet Almaas kommer fra Høylandet i tidligere Nord-Trøndelag. Hans halvsøster, Astrid Nylander Almaas, er lege og deltaker i Hva feiler det deg? på NRK1.

• Jon Almaas gikk på Rudolf Steiner-skolen i Oslo. Han har en amerikansk bachelorgrad i international business fra 1992.

Kilde: Wikipedia

Gården består av 237 mål fulldyrket jord, 11 mål innmarksbeite og i underkant av 300 mål skog. Bolighuset er modernisert, i tillegg følger det med en kårbolig som kan leies ut, en driftsbygning, uthus og stabbur samt en fritidsbolig i umiddelbar nærhet til Vorma.

Gullrute-vinner

Nå er det programleder og gullrute-vinner Jon Almaas som blir neste eier av gården, dersom formalitetene går i orden.

I følge VG.no er Almaas firebarnsfar, med to egne og to bonusbarn. Han trives godt med fysisk aktivitet, og har blant annet deltatt på «71 grader nord», der han også kysset en ulv og ble belønnet med Gullruten for årets beste TV-øyeblikk i 2020.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

13 MILLIONER: Braarud gård ble lagt ut med en prisantydning på nær 13 millioner kroner.

Almaas skal ha kommet med følgende innrømmelse:

– Jeg har ikke så lett for å føle kjærlighet for mennesker, men jeg er glad i hver eneste knaus, stein, tre og bygning her. Dette skal jeg passe godt på, i følge VG.no.

Dugnadsånd

I VGs omtale av kjøpet, peker de på at Almaas er vokst opp i en familie der dugnadsånd var en sentralt del av familien. Alle generasjoner har vært nødt til å bidra i oppussing og hagearbeid. Han erkjenner imidlertid at dette kan ha hoppet over et ledd.

– Det verste barna får beskjed om, er å hjelpe til i hagen. Da stikker de av, har han uttalt, og bekrefter med det at han skal drive gården selv.