MED MOTORSAG I JERNBANEGATA: Arborist Joe Joseph Bevan (t.v.) og treklatrer Lasse von Hirsch i Treglede AS fikk i oppdrag å beskjære trærne langs Jernbanegata. Foto: Tommy Simon Norum

Joe og Lasse fyrte motorsaga i sentrum: – Nå blir det åpent og litt mer sol

På oppdrag fra Nes kommune, som hadde fått klager på trærne i Jernbanegata, tok Joe Joseph Bevan og Lasse von Hirsch motorsagene fatt.

– Nå blir det åpent og litt mer sol. Vi beskjærer trærne og utfører nødvendig vedlikehold, sier arborist Joe Joseph Bevan og treklatrer Lasse von Hirsch fra Treglede AS.

Det Oslo-baserte firmaet har i flere år hatt flere forskjellige oppdrag for Nes kommune, blant annet å felle det store lønnetreet utenfor rådhuset. Torsdag var det trærne langs Jernbanegata som sto for tur.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har fått flere klager fra næringsdrivende om at trærne skaper mye skygge på butikkene, sier Leif Kvernhaugen, fagansvarlig i grøntavdelinga i Nes kommune.

Joe og Lasse ble dermed satt på saken, som i løpet av fredagen beskar trærne og kjørte bort et lastebillass med kvist og greiner fra sentrum.

– Tre forbipasserende har kommet bort og bemerket at de håpet vi skulle hogge ned alt sammen, forteller Lasse, som sammen med kollega Joe vurderte hvordan jobben skulle utføres. Ingen trær ble felt, men alle ble beskåret og justert for å slippe til mer solstråler.

MER LYS: Trærne i Jernbanegata er en blanding av ask, bøk, lind, alm, lønn og order. Foto: Tommy Simon Norum

Joe og Lasse hadde med seg klatreseler for å ta seg opp i buskene, og Joe forteller at trærne er både ask, bøk, lind, alm, lønn og or.

Lasse hadde kom også med et ønske mot slutten av intervjuet:

– Kan du få med «better go with Joe»?

– Ja, det skal la seg gjøre.