STOR SPREKK: Sammen med Robin Johnsen dro Jim Stirling den gamle Chevrolet-lastebilen opp til Øvre Hagaveg. De slår begge fast at både lastebilen og mekanikeren «Dave» har en stor sprekk. Foto: Tommy Simon Norum

Jim lagde halloween-pynt av gammel lastebil

Jim Stirling er ingen halloween-fan, men fikk likevel ideen til å lage en kreativ dekorasjon. Alt han trengte var en Chevrolet lastebil, to gresskar og «Dave».

– Bilen sprekker opp, men kanskje «Dave» kan fikse det, smiler Jim Stirling, som langs Øvre Hagaveg har satt opp det som kanskje er bygdas største halloween-dekorasjon.

Kunstneriske dekorasjoner, oppfinnelser, klær og hatter er noe av det Jim liker aller best å holde på med. Ekstra fornøyd er han når han finner et passende ordspill. Til årets halloween fikk han ideen om å lage en dekorasjon av den gamle Chevrolet lastebilen. Han tauet dermed den gamle lastebilen opp til vegen med traktor, og fikk låne plass på et jorde like etter innkjøringa til Finholtvegen. Underveis har han fått god hjelp av Robin Johansen fra Fjuk. Robin er opprinnelig murer, men da han ble arbeidsledig kontaktet han Jim for å hjelpe til på Stirling Station.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

GOD MEDHJELPER: Da Robin Johansen ble arbeidsledig kontaktet han Jim Stirling med ønske om å hjelpe til på Stirling Station. Sammen har de laget halloween-pynt av en gammel Chevrolet lastebil. Foto: Tommy Simon Norum

«Dave» the mechanic

For å gjøre noe mer ut av lastebilen har Jim og Robin laget mekanikeren «Dave», som bøyer seg ned i motorrommet på den rundt 90 år gamle lastebilen. «Dave» har olabukse, flanellsskjorte og boots, og en solid «rørleggersprekk» som vises ut mot vegen, laget av gresskar.

– The car is cracking up, but hopefully «Dave» gonna fix it, sier Jim på engelsk.

Cracking betyr sprekker på engelsk, som i denne sammenhengen får dobbel betydning.

Barna elsker lastebilen

Den gamle Chevrolet-lastebilen er et prosjekt Jim har hatt stående i mange år, og den ble etter hvert bygd om til motorhome, eller bobil på norsk. Alt er gjort med treverk og rustne bølgeblikkplater i kjent Stirling-uttrykk.

– Den står vanligvis på Stirling Station og er en bil som barna kan leke i. Barna elsker den, og later ofte som om noen sitter i fengsel bak, forteller Stirling.

Jim er ingen halloween-fan, men benyttet likevel muligheten til å lage den kreative dekorasjonen.

– Kanskje noen av Raumnes-leserne vet hvilken årsmodell lastebilen er. Skiltet på torpedoveggen er borte, men jeg antar den er laget en gang på 1930-tallet, sier Stirling, som framover har flere nye produkter på gang, og sammen med Robin planlegger et juleverksted på Stirling Station.

OLDTIMER: Bak rattet i den gamle Chevrolet`en fra 1930 føler Jim Stirling seg som en "oldtimer". Foto: Tommy Simon Norum

– Nå føler jeg meg som en real oldtimer, sier Jim, i det han setter seg inn bak rattet i den gamle rustne Chevrolet`en.