PANTEORDNING: Butikkleder i Jernia Årnes, Per-Arvid Solberg, håper mange tar turen innom med sitt gamle brannslokkingsapparat for å spare både penger og miljøet.

Jernia tilbyr miljøvennlig pant på brannslokkere

Jernia Årnes tar nå imot ditt gamle brannslokkingsapparat for gjenbruk. En ny ordning gjør dette mulig.

I norske hjem finnes det om lag 3,5 millioner brannslokkingsapparater i dag. Hvert år må 350 000 av disse byttes eller leveres på service. Nå håper butikkleder Per-Arvid Solberg i Jernia Årnes at flere tar turen innom for å gjenvinne i stedet for å kaste sin gamle brannslokker.

– Så gode som nye

Den nye ordningen inkluderer også en innbytterabatt for kunden. Ikke bare blir det enklere for folk å få levert inn sine utgåtte eller brukte brannslokkere, de får i tillegg en hundrelapp i pant ved kjøp av et nytt, gjenbrukt brannslokkingsapparat når de leverer sitt gamle.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Apparatene som brukes om igjen er så gode som nye. Dette er veldig miljøvennlig, og forhåpentligvis blir det med dette slutt på at apparater kastes på Esval, sier Per-Arvid.

Les også
Akershus Energi: 20 prosent lavere produksjon

Her dreier det seg om samarbeid for mer bærekraftig handel og økt brannsikkerhet. Miljø Norge står bak de ombrukte brannslokkerne.

Først ut

De gjenbrukte brannslokkerne er det Miljø Norge som står bak. Per-Arvid forteller at dette selskapet er det første til å ta tak i prosessen med å utføre service på utgåtte og brukte brannslokkere i en skala som imøtekommer behovet i markedet. Selskapet har designet en sirkulær forretningsmodell der utdaterte brannslokkere tas inn for service og returneres tilbake, like gode som nye.

FÅR NYTT LIV: Her er en konteiner full av brannslokkere til gjenbruk.

– Det er en drøm gått i oppfyllelse for Jernia, at vi nå har fått aktører som Miljø Norge som utfordrer dagens bruk-og-kast-samfunn. Med de salgsvolumene vi estimerer av brannslokkere, reduserer vi alene klimaavtrykket med 1000 tonn CO₂, sier administrerende direktør i Jernia, Espen Karlsen.

Miljø Norge opplyser at man ved å velge en ombrukt brannslokker, sparer miljøet for hele 38 kilo CO₂.

Satser på bærekraftige tjenester

Dette er ikke første gang Jernia lanserer nye varer og tjenester med mål om en mer bærekraftig varehandel. Tidligere i år lanserte jernvarehandelkjeden sin egen verkstedsatsing for å gjøre det enklere for kundene å få ting reparert slik at løsningen ikke alltid er å kjøpe nytt.

I tillegg tilbyr Jernia tjenester som utleie av verktøy, knivsliping og en egen innbytteordning for blant annet kjeler, stekepanner, ødelagt porselen og glass, med gunstige rabattordninger ved kjøp av nytt i samme kategori.

Les også
Øye til øye med ulven: – En flott opplevelse