annonse

- Jeg har hatt en bratt politisk kurve

Klatrer
Klatrer: Liv Gustavsen (t.v.) fra Årnes er nye leder i Akershus Frp. I fjor var hun valgkampleder for partiet, og var blant annet med da Sylvi Listhaug, den gang landbruksminister, gjestet Nes. (Foto: Jan Erik Hæhre)

I 2008 ble Liv Gustavsen medlem av Frp. Forrige helg tok hun over som leder i Akershus Frp.

Jan Erik Hæhre

Årnes

- Jeg har hatt en bratt politisk kurve, og det er med ydmykhet jeg går til oppgaven. Å overta etter Hans A. Limi er litt som å hoppe etter Wirkola, sier Liv Gustavsen.

Til tross for at det bare er noen få år siden hun meldte seg inn og ble aktiv medlem i Frp, har hun allerede rukket å få med seg mye. Og med stort pågangsmot gleder hun seg veldig til å lede Akershus Frp de neste to årene.

- Som leder i Akershus, får jeg også plass i sentralstyret til Frp, forteller Gustavsen.

Landet i Frp

Selv om det ikke er så mange årene siden hun engasjerte seg aktivt, forteller Gustavsen at hennes politiske engasjement alltid har vært der. En periode snuste hun på Unge Høyre, men landet i Fremskrittspartiet. Hun følte at de stod for den politikken hun selv ønsket.

- Jeg har støttet Frp siden slutten av 80-tallet, sier 49-åringen fra Årnes. Hun har bodd på Haga i mange år, men er nå tilbake på Årnes der hun vokste opp.

Ledet Nes Frp

I 2008 meldte hun seg inn, og i 2011 ble hun valgt til varamedlem i kommunestyret. Hun ble samtidig medlem i hovedutvalget for helse og oppvekst.

- Det ga mersmak, og jeg ville være med mer sentralt, sier hun. Ved valget i høst stod hun derfor på 2. plass på Nes Frps liste. De ga selvsagt fast plass i kommunestyret. Og hun kunne fått plass i formannskapet.

- Vi valgte imidlertid en av hvert kjønn i formannskapet, sier Gustavsen.

Leder kontrollutvalget

Det åpnet for at Gustavsen kunne ta på seg ledervervet i kontrollutvalget i Nes, også det en stor utfordring. Hun skal lede utvalget som overvåker politiske og administrative vedtak.

- Det er interessant. Jeg er nok en organisator som type, og det vervet passer meg godt. Men det er en stor oppgave, sier Gustavsen, som allerede har rukket å lese gjennom alle protokollen for kontrollutvalget de to siste årene.

I tillegg til det lokale engasjementet, har hun allerede tre år bak seg i fylkesstyret i Frp. I ett av de tre årene var hun organisatorisk nestleder, og i mars i fjor ble hun utpekt som valgkamp- leder i Akershus.

Tok veldig mye tid

- Det tok veldig mye tid, jeg fulgte blant annet alle Frp-statsrådene som besøkte Akershus, forteller Gustavsen.

Hun må tydeligvis ha gjort en god jobb, for da Hans A. Limi valgte å si nei til gjenvalg som leder, ble Gustavsen spurt.

- Jeg føler jeg har full støtte i partiet, sier hun. Og Akershus Frp får en leder med et 100 prosent engasjement.

- Jeg er vel slik av natur at når jeg engasjerer meg, så er det 100 prosent.

Selv om den politiske karrieren er relativt kort, har hun lang fartstid i organisasjoner. Hun har blant annet vært leder i Haga IF.

Gode mennesker rundt meg

Hun forteller at hun har gode mennesker rundt seg, og sammen skal de gjøre Frp større i Akershus. Hun er valgt som leder i to år, og hun er fylkesleder i valgåret 2017.

- Akershus er ganske spesielt, med sine tre deler. Vi jobber mye med å se Akershus som en helhet, sier hun, og legger til at det er viktig for Frp at alle tre regionenen er representert. Det gjør det også spesielt for Akershus at de omkranser hovedstaden.

- Det krever et utstrakt samarbeid med våre i Oslo, sier hun.

Videregående skoler

Gustavsen er for øvrig også 1. vararepresentant til to hovedutvalg i fylket, og 3. vara til fylkestinget.

- I fylkespolitikken er strukturen for videregående skoler en stor og viktig sak akkurat nå. Hvam vgs er en av de minste skolene vi har, men også en viktig og spesiell skole, og vi ønsker ikke å avvikle Hvam vgs, sier Gustavsen.

Hun peker på at nettopp den saken viser viktigheten av å ha nesbuer med i fylkespolitikken.

- Samtidig er det viktig å påpeke at fylkespolitikerne må tenke helhet, sier hun.

Hun har allerede gitt noen beskrivelser av seg selv. På lista kan vi føye til at hun er klar og tydelig i sine medlinger, er et konkurransemenneske og mener hun er god til å delegere. Samtidig erkjenner hun at hun kan være en kontrollfreak også.

Stortinget neste?

- Hvor langt ser du framover politisk?

- Det startet med at jeg ville være med i et utvalg i Nes. Så ville jeg videre, og det er ikke umulig at en plass på Stortinget kan bli en realitet. Men vi har mange gode kandidater der, sier hun, og understreker at hun lærer hele tida.

- Jeg liker å være med å styre og stelle, og jeg ønsker å gjøre en god jobb, sier Gustavsen.

Til daglig jobber Gustavsen som salgssjef i SAPPI (South African Pulp and Paper Industri), og er formelt ansatt i Brussel. Hun er salgssjeg for Skandinavia, med hovedansvar for Danmark og Sverige. Hun er også Key account world wide, som betyr at hun har de store skandinaviske selskapene Ikea og Lego i sin portefølje.

30 år i bedriften

- I juni har jeg vært 30 år i bedriften. Jeg startet på sentralbordet, rett fra videregående, og har jobbet meg opp. Jeg ble salgssjef i 1989, forteller hun.

Liv Gustavsen gleder seg til å ta fatt på oppgavene som leder i Akershus Frp, og har definitivt ikke noe problem med å få tida til å gå.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse