BLE HOVEDVINNER: Den heldige vinneren av årets sommerrebus i Raumnes «Hvor er Tommy i dag» ble Jan Erling Kanestrøm fra Årnes. Han fikk nylig besøk av sommerrebus-ekvipasjen bestående av Raumnes-journalist Tommy Norum og en stor Harley-Davidson. Hovedpremien er et gavekort på fem tusen kroner.

Jan Erling vant årets sommerrebus: Har et hemmelig sommerrebus-verktøy

Av 248 riktige svar på årets sommerrebus ble det Jan Erling Kanestrøm som vant hovedpremien og gavekortet på fem tusen kroner.

– Man må legge litt jobb i det. Jeg synes noen etapper var litt verre enn andre, og måtte ha litt hjelp av en kollega til etappen ved Blaker skanse. Ellers har jeg jobbet i Nekas siden 2009 og har fartet mye rundt, sier Jan Erling Kanestrøm, som endte opp som årets hovedvinner av sommerrebusen i Raumnes.

Hjemme på Runnimyra fikk Jan Erling nylig besøk av Raumnes-journalist Tommy Norum, som med sin røde og svarte Harley-Davidson, har stått for årets sommerrebus. I løpet av 15 etapper var målet å finne fram til løsningsordet som ble den sommerlige og noe uvanlige matkombinasjonen «Karbiser og multeis». Totalt kom det inn 248 riktige svar på løsningsordet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Deltatt hvert år

Jan Erling er trofast Raumnes-leser, og når sommeren kommer har han hvert år fulgt med på sommerruta og i år den nye varianten med sommerrebus.

– Jeg synes det er moro, og har stort sett deltatt hvert år. Jeg har aldri vunnet noen etappepremier eller noe, men synes det er like greit å gå rett på hovedpremien, smiler Jan Erling.

Etappevinnerne har i år fått hver sin Raumnes-kopp, og flest svar kom det inn på etappe 1 da Tommy startet årets rundtur på Neskollen, noe 325 svarte riktig på. De vanskeligste etappene der det kom inn færrest svar var etappe 13 fra Dragsjøen og etappe 15 fra Hvamshaugen. På etappe 13 kom det inn 162 svar, mens på etappe 15 kom det inn 160 svar.

Brukte Google

Jan Erling er født i Molde, men oppvokst i Vormsund. I mange år har han bodd på hjemstedet til kona Elin på Runnimyra, og han er derfor godt kjent i Nes.

HEMMELIG VERKTØY: Jan Erling Kanestrøm er årets hovedvinner av sommerrebusen i Raumnes. Han røper at han har et hemmelig sommerrebus-verktøy, nemlig Google Street View.

– I Nekas jobbet jeg ute og monterte fra 2009 til 2019, før jeg begynte å jobbe inne etter ti år ute. Etappene fra Neskollen og Trangsrud var greie, mens misjonshuset på Fjellfoten satt jeg litt lengre med, sier Jan Erling, som røper at han i stedet for å kjøre rundt har et hemmelig sommerrebus-verktøy.

– Google Street View er fint å ha, sier Jan Erling.

Hva han skal bruke gavekortet på fem tusen kroner fra Power Årnes på vet han ikke enda, men det skal komme godt med.

– Jeg har ingen tanker ennå, men det blir nok en eller annen duppeditt, sier Jan Erling.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

God deltakelse

I årets sommerrebus kom det inn godt over 3200 svar på alle 15 etappene, og årets sommerrebus-general er godt fornøyd.

– Det er moro at så mange har deltatt på det nye konseptet med rebus. Tanken har vært å spre etappene utover hele bygda, og at det skal være et løsningsord å jobbe med. Det ble også en og annen tur over kommunegrensa i år for å gjøre det litt ekstra vanskelig og skape litt variasjon, sier Tommy Norum, som til vanlig er journalist i Raumnes, men i sommer fikk ansvaret for sommerrebusen.

– Flest har svart digitalt via e-post, men mange bruker også papirskjemaet. Takk for godt engasjement i sommer, avslutter Norum, som ikke ser bort fra at det blir en liknende variant til neste år.