KUN TO LABBER IGJEN: Dette var alt hundeeieren fant igjen av elghunden som ble tatt av ulv øst for Flolangen i Nes lørdag. Foto: Privat

– Ulven sto og gnagde på det ene bakbeinet jeg fant igjen

Viltnemnda i Nes bekrefter at en jakthund ble tatt av ulv øst på Skogen lørdag.

Elghunden Engholmens Saga var med på elgjakt i området mellom Flolangen og Nybakk lørdag. Området ligger cirka 12 kilometer sørøst for Årnes i Nes på Romerike. Da jaktlaget ga seg for dagen, hadde hunden los.

– Da hundeeieren skulle gå inn og ta hunden av losen, oppdaget han at en eller flere ulver hadde gått til angrep, sier Olav Mæhlum, viltnemndleder i Nes.

Antakelig flere ulver

Han bekrefter at dette dreier seg om ulveangrep, og han antar at flere ulver var involvert. Jaktlaget fant kun hundens halsbånd, et bakbein og et frambein. Resten var borte.

– Da jeg kom fram til stedet der bikkja var, sto det en ulv og gnagde på det ene bakbeinet jeg fant igjen.
Kenneth Sletner, hundeeier

Hunden skal ha blitt angrepet i et område øst for Flolangen.

– I det området er det en myr, og det var ute på den myra at de fant det som var igjen av hunden, sier Mæhlum.

I ULVESONEN: Det hele skal ha skjedd på dagtid lørdag like øst for Flolangen, i nærheten av Promperudtjennet, cirka 12 kilometer sørøst for Årnes i Nes på Romerike. Foto: Kartutsnitt

– Det kan ha vært flere ulver?

– Ja, i og med at det var så lite som var igjen av hunden, er det nødt til å dreie seg om flere ulver. Én ulv får ikke spist så mye på så kort tid, sier Mæhlum.

– Det er ikke overraskende at det er ulv i dette området?

– Muligens tre-fire flokker

– Nei. Dette er inne i ulvesonen og akkurat det aktuelle området har en lang ulvehistorie. Da Kongsvinger-Årjängflokken etablerte seg for 22 år siden, hadde den disse skogstraktene i Nes som en del av sitt hovedområde. Du skal ikke se bort fra at dette er det området i Norge hvor det er desidert mest ulv akkurat nå. Noen mener det er tre flokker som er innom, kanskje fire, sier Mæhlum.

Olav Mæhlum, viltnemndleder i Nes. Foto: John Arne Paulsen

Han legger til at det som skjedde på skogen lørdag er å regne som helt naturlig atferd for en ulv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ja, og særlig de revirhevdende ulvene. Vi ser at i Sverige skjer dette veldig ofte. Med den tettheten vi har av ulv i Norge nå, så er det ingen tvil om at gamle, gode jakttradisjoner vil ta slutt, sier Mæhlum.

Revet i stykker

Elghundens eier, Kenneth Sletner, forteller at også Statens Naturoppsyn har bekreftet at det var ulv.

– SNO har bekreftet det. Det må ha vært flere ulver. Da jeg kom fram til stedet der bikkja var, sto det en ulv og gnagde på det ene bakbeinet jeg fant igjen. Den sto og så på meg på rundt 25 meters hold. Det var veldig spesielt, sier Sletner.

Han legger til at mye tyder på at hunden er revet i stykker.

– Peilehalsbåndet lå der helt uten tannmerker. Det forteller jo sitt, sier Sletner.