annonse

Iverksetter flomtiltak

Strømmen kobles fra
Strømmen kobles fra: Ett av tiltakene Nes kommune har iverksatt er å koble fra strøm/lys langs elvestien på Årnes. (Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen)

Nes kommune forbereder nå arbeid med flomvoll på utsatte steder i Årnes sentrum.

Lisbet Bekkeli Amundsen

På sin nettside melder Nes kommune nå at det iverksettes flomforebyggende tiltak i Årnes sentrum. Tiltakene som settes i verk er forberedelse av arbeid med flomvoll på utsatte områder i sentrum. I tillegg koples strømmen av langs elvestien og strandpromenaden. Øvre Romerike brann og redning følger situasjonen. Statens vegvesen opplyser ifølge nes kommune at de ikke vil heve jernbaneundergangen før vannet overstiger rundt 10 centimeter i vegbanen. Flomvannet har ennå ikke nådd inn i undergangen.

Nes kommune har løpende kontakt med sentrale myndigheter, brannvesen og politi om flomsituasjonen.

NTB melder at vannføringen i Glomma ved Elverum har sunket marginalt natt til lørdag, mens i Trysil, Mjøsa og Gudbrandsdalslågen stiger fortsatt vannet.

lisbet@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse