IDYLLISK ARENA: Maken til korpskonsertarena skal en lete lenge etter. Søndag er det duket for nok en sommerkonsert med Nes Janitsjarkorps i Nes kirkeruiner.

Inviterer til siste «gig» før ferien

Søndag skal ruinene igjen fylles med korpsmusikk på et høyt nivå.

Nes Janitsjarkorps satser nok en gang på en konsert under åpen himmel ute på Nestangen. Søndag ønsker de velkommen til sin tradisjonsrike sommerkonsert i disse idylliske omgivelsene. Deres siste «gig» før sommerpausen.

En «gig»:

Gig; i musikersjargong betegnelse for et spilleoppdrag, ofte en engangshendelse, altså et engasjement som bare dreier seg om én forestilling.

Kilde: Store norske leksikon

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I år har de i tillegg fått med seg Nittedal og Hakadal Janitsjar som gjester.

Sammen vil korpsene presentere et sommerlig og variert program. Nes Janitsjarkorps' dirigent Thomas Høiby Verket røper at det blant annet blir framført musikk av Sibelius, Andrew Lloyd Webber og Pat Metheny.

– Vi håper på godt vær slik at konserten kan holdes ute i kirkeruinene, sier han.

Les også
Leona Griffin gjør comeback med låt på norsk

Dersom det blir regn, flyttes konserten inn i Nes kirke.

I likhet med Nes Janitsjarkorps konkurrerer Nittedal og Hakadal Janitsjar hvert år i både regionmesterskap og norgesmesterskap, hvor de kan vise til meget sterke plasseringer i de høyere divisjonene.

– Vi synes det er veldig hyggelig at de vil avslutte sesongen sammen med oss og gleder oss til å høre dem spille, sier Nes janitsjarkorps' styreleder, Anne Mette Kulsrud Nordby.

Hun forteller at gjestekorpset rett og slett tok kontakt og inviterte seg selv.

– De hadde lyst til å spille i idylliske kirkeruinene. Vi håper på fint vær, så de får oppleve hvor fint det er der, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Skogbrannfaren har økt til oransje nivå