TILBAKE: Telenor lokaliserte feilen onsdag kveld, og torsdag morgen våknet nesbuene og hadde netttilgang via fiber igjen. Foto: Kyrre Lien

Nesbuene har fått tilbake internett

Telenor melder at de løste nettproblemene ved 03-tiden natt til torsdag.

Onsdag ettermiddag og kveld bidro en fiberfeil til at rundt 3000 Telenor-kunder mistet forbindelsen, og mange satt uten internett og TV. Hendelsen fant sted ved 13-tiden i nærheten av Jessheim. Onsdag kveld kunne Telenor melde på sin tjeneste at det kunne gå litt tid utover torsdagen før de kunne love at feilen var rettet.

Les også
3000 bredbåndskunder uten nett i Nes

Torsdag morgen var feilen rettet. Raumnes er kjent med at det på Årnes og i Vormsund nå er nettforbindelse. Vi har forsøkt å komme i kontakt med Telenor, men har ikke lyktes med å få svar.

Informasjonssjef Magnus Line kunne fortelle at de ved 20.30-tiden hadde lokalisert feilen.

Les også
Krangel om bilhandel førte til håndgemeng

– Våre teknikere har lokalisert feilen og jobber med å skaffe nye fiberkabler som må legges. De forbereder også å skjøte fiberen til feilen er rettet.Det er et ganske omfattende arbeid og en betydelig feil som det kan ta tid å rette. Feilen har oppstått i forbindelse med anleggsarbeid, sier han til Raumnes onsdag kveld.

Torsdag morgen sier informasjonssjefen følgende:

Les også
Reagerer på strømregning i Sameiet Auli Park

– Teknikerne løste feilen ved 03-tiden i natt, og all trafikk er tilbake.. Alle kundene har fått tilbake bredbåndet, sier Line.