IKKE FORNØYD: Politikontakt i Nes, Gunnar Foseid, er ikke fornøyd med at mange kjører alt for fort på Nes-vegene. Foto: John Arne Paulsen

I går delte UP ut 12 nye fartsbøter på Fjuk

Utrykningspolitiet (UP) har den siste tiden vært aktive på Nes-vegene og delt ut mange forenklede forelegg fordi folk kjører for fort. Torsdag delte de ut 13 forenklede forelegg på Fjuk.

– Jeg er veldig glad for UPs tilstedeværelse, men jeg synes det er nedslående at så mange nesbuer kjører for fort, sier politikontakt i Nes, Gunnar Foseid.

12 forelegg på Fjuk

Torsdag ettermiddag var det igjen ny fartskontroll på Fjuk.

– Vi har jo fått mange tips fra dette området, og tipserne har ment at kontrollene må utføres om ettermiddagen og ikke midt på dagen. Torsdag startet kontrollen i 15-tiden og i løpet av et par timer ble det delt ut 12 forenklede forelegg for høy fart. Det ble også delt ut et forelegg for manglende lys, forteller Foseid.

Høyeste hastighet som ble målt i 50-sonen var 70 kilometer i timen.

Han forteller at UP-patruljen har fortalt at de kunne tatt mange flere, men at det tar tid å skrive ut foreleggene, og at derfor var det mange som slapp unna.

– Jeg synes det er svært overraskende at så mange ble tatt i torsdagens kontroll. UP har stått samme sted mange ganger nå og det er tydelig at folk ikke bryr seg, sier Foseid.

Følger opp tips

Han forteller at han stadig får tips om at det kjøres for fort inne på boligfelt, på småveger og andre strekninger rundt omkring i bygda.

Tipsene videresender Foseid til UP, og den siste tiden har de fulgt opp mange av tipsene.

I forrige uke dukket UP opp flere dager på ulike steder. Totalt fikk 16 bilførere forelegg for å kjøre for fort.

– Det er et nedslående resultat. Blant annet sto UP i 50-sonen ved Kløverenga barnehage, og der ble det delt ut ni forenklede forelegg. Høyeste hastigheten som ble målt var 75 kilometer i timen, sier Foseid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han legger ikke skjul på at han synes det er ekstra ille at folk råkjører forbi en barnehage.

Patruljen som avholdt kontrollene i Nes forteller at de kunne tatt mange flere om de hadde hatt flere ressurser.

Godt samarbeid

Foseid forteller at det har kommet inn flere tips om at det kjøres fort på Svarverudvegen på Årnes og forbi nettopp Kløverenga barnehage, som ligger helt inntil vegen.

– Det er et tankekors at det er de som bor i området som tipser oss om at farten er høy, samtidig er det de som bor i området som blir bøtelagt for å kjøre for fort, fortsetter Foseid.

De siste årene har det vært lite politi å se på vegene i Nes.

– De siste årene er ikke strekningene vi får tips om prioritert, men nå er UP aktive på Nes-vegene og det er jeg veldig glad for. De har vært godt synlig den siste tiden, og det kommer de også til å være i tiden som kommer, sier Foseid.

Han forteller at UP er avhengig av å få tips om hvor det kjøres fort, og samarbeidet mellom den lokale politikontakten og UP er god.

MANGE KONTROLLER: Utrykningspolitiet har vært aktive på Nes-vegene den siste tiden, torsdag delte de ut 13 forenklede forelegg på Fjuk. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Foto: Kallestad, Gorm

– Respekter fartsgrensen

– UP står aldri lenge på samme sted. Det går ganske fort fra en kontroll starter til varsling i sosiale medier er i gang. Varsling er en uting, slår Foseid fast.

Han er ikke i tvil om at synlig politi i trafikken er viktig.

– Folk skal være aktpågivende, kjøre hensynsfullt og følge fartsgrensene. Fartsgrensene er ikke tilfeldig satt og de skal respekteres, avslutter Foseid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.