Kulturhusleder Ola Andre Olsen, Hilde Myrbråten Opaker ved Nes bibliotek og Raumnes-redaktør Fred C. Gjestad inviterer til valgdebatt i Kulturkafeen 13. juni.
Kulturhusleder Ola Andre Olsen, Hilde Myrbråten Opaker ved Nes bibliotek og Raumnes-redaktør Fred C. Gjestad inviterer til valgdebatt i Kulturkafeen 13. juni. Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen

Hvordan vil politikerne forvalte nesbuenes penger?

Mer enn en milliard kroner forvaltes av våre lokalpolitikere. Hvordan vil de bruke pengene de neste årene?

Det er et av hovedspørsmålene når Nes bibliotek, Nes kulturhus og Raumnes inviterer til valgdebatt i Kulturkafeen 13. juni. Her vil alle partiene som stiller liste i Nes ved høstens kommunestyrevalg være representert, og de forskjellige representantene vil få anledning til å presentere sine valgprogram. I tillegg legges det opp til spørsmål fra salen.

– Det er viktig for nesbuene å få informasjon om hva de enkelte partiene står for i dette valget og hvem som stiller på listene. For biblioteket er folkeopplysning en viktig del av virksomheten, og det er derfor viktig for oss å være med som arrangør av disse møtene, sier Hilde Myrbråten Opaker ved Nes bibliotek.

Redaktør Fred C. Gjestad i Raumnes håper det blir et møte med litt temperatur.

Viktig med informasjon

– Når nesbuene skal gå til valgurnene, velges de folkevalgte som skal forvalte over en milliard skattekroner. Det er en veldig viktig jobb lokalpolitikerne gjør, og det er viktig at innbyggerne blir opplyst og at de er med og bestemmer hvem som skal styre, sier han og mener det blir viktig under debattmøtet å få fram skillelinjene mellom partiene. Skolestruktur, helse og samferdsel vil være sentrale temaer.

Gjestad opplyser at dette blir det første av to debattmøter. Etter sommeren blir det ordførerkandidatdebatt.

– Kultur er også et viktig tema, og vi ønsker å få fram hvem som satser på kultur, supplerer Ola Andre Olsen, kulturhusleder.

– Naturlig arena

Han forklarer at det er viktig at kulturhuset er en del av folks hverdag i kulturbygda Nes, og det er derfor også en selvfølge at kulturhuset er med som arrangør for valgmøtene.

– Valgkamp og politikk er også kultur. Stemmelokalet ligger i kulturhuset, og dette er en naturlig arena for et slikt møte, sier han.

Gjestad og Monica Skybakmoen, ny biblioteksjef i Nes, vil være ordstyrere under debattmøtet.

lisbet@raumnes.no