Grete Sjøli og Thomas Håkonsen var programledere under fjorårets kultur- og idrettsgalla. Nå trenger vi kandidater til publikumsprisen. 	Arkivfoto
Grete Sjøli og Thomas Håkonsen var programledere under fjorårets kultur- og idrettsgalla. Nå trenger vi kandidater til publikumsprisen. Arkivfoto

Hvem bør vinne publikumsprisen?

Nå kan du nominere kandidater til «Publikumsprisen» under den neste kultur- og idrettsgallaen.

Følg denne lenken for å foreslå en kandidat til publikumsprisen eller fyll ut skjema nederst i denne artikkelen.

I januar skal Nes igjen arrangere «Kultur- og idrettsgalla», der det blir gjort stas på utøvere, enkeltpersoner, lag og foreninger som har utmerket seg i løpet av året. Det har kommet inn kandidater i de fleste «vanlige» kategoriene og juryen er i full gang med å vurdere kandidatene. De vil bli presentert i Raumnes i løpet av desember.

Raumnes’ lesere bestemmer

«Publikumsprisen» skal stemmes fram av Raumnes’ lesere. Nå etterlyses det kandidater til publikumsprisen.

Publikumsprisen skal gå til en person, gruppe, lag eller en frivillig organisasjon som har utmerket seg for sin innsats for bygdas beste i løpet av 2019. De må ha gjort noe ekstra utover vanlig drift og ha vært en god ambassadør for frivilligheten.

Kandidatene må være aktive innen for idrett eller kultur, og da er det utvidede kulturbegrepet som gjelder. Det vil si at friluftsliv er like mye å regne for kultur som en klassisk pianist.

Det er mulig både å nominere enkeltpersoner, grupper, lag og foreninger til prisen.

Avstemming

Blant innmeldte kandidater blir det mulig for Raumnes-leserne å stemme på noen kandidater. Vinneren får sin fortjente heder under gallaen.

Forslag kan sendes inn fram til midten av desember, og de nominerte vil presenteres i Raumnes før jul.

Revypris

Publikumsprisen gikk i 2019 til Nes- revy og amatørteater. Det ble avgitt 500 stemmer fordelt på 12 ulike kandidater. I 2018 var det Martin Bakkejord Skolbekken som vant publikumsprisen.

Tredje galla

Kultur- og idrettsgallaen som arrangeres andre fredagen i januar vil bli den tredje i rekken.

Den første kultur- og idrettsgallaen ble arrangert i 2018. Ordfører Grete Sjølie var initiativtaker, og gallaen ble et samarbeid mellom Nes kommune, Aurskog sparebank og Raumnes. Storsalen i kulturhuset tas i bruk.

Ved siden av at det deles ut priser til innenfor de ulike kategoriene innen kultur- og idrett, er det en rekke pauseinnslag der en rekke lag og foreninger får vist seg fram.

Det gis priser i 11 ulike kategorier, fra årets ildsjel til årets idrettslag. Bortsett fra publikumsprisen, er det en jury som velger ut de nominerte. Juryen er satt sammen av ledere for kultur-, idretts, og friluftsrådene, samt de ulike arrangørene.

Fyll ut skjema nedenfor for å nominere kandidater til publikumsprisen.

fred.gjestad@raumnes.no