annonse

Hvam videregående har kun fått én ny golfelev

Lite brukt
Lite brukt: Bare sju elever på Hvam videregående skole spiller golf på golfbanen på Hvam. Banen har kostet Akershus fylkeskommune 16,1 millioner kroner. (Foto: Thomas Frigård)
- For få
- For få: Rektor ved Hvam videregående skole, Per Corneliussen, skulle gjerne hatt flere elever på golflinjen på skolen. (Foto: Jan Erik Hæhre)

For å styrke golf- linja på Hvam videre- gående skole bygde fylket en ny golfbane til 16 millioner kroner. Dette har gitt skolen én ny golfelev.

  • Thomas Frigård

Hvam

- Det er få unge som spiller golf i vårt område, og vi jobber med å være tettere på klubbene på Romerike for å rekruttere flere elever, sier rektor ved Hvam videregående skole, Per Corneliussen.

- Alt for få elever

Akershus fylkeskommune har brukt 16,1 millioner kroner på å bygge en nye ni-hulls-bane på Hvam, men foreløpig har ikke dette ført til noen betydelig nyrekruttering av elever som velger golflinja på skolen.

I år fikk som nevnt denne undervisningslinja én ny elev, og fra før er det to elever i andre klasse og to elever i tredjeklasse. I tillegg har andre fylker kjøpt to elevplasser av Hvam. Til sammen har skolen altså sju golfelever.

- Vi må erkjenne at vi har alt for få golfelever nå som vi kan benytte denne banen fullt ut. Foreløpig har den nye banen ikke gitt utslag i flere søkere, men vi jobber med saken, sier Corneliussen.

- Vanskelig å forsvare

Skolen har imidlertid også 18 elever på anleggsgartnerlinja som benytter seg av golfbanen i opplæringen, men skolen har et klart mål om å få flere elever på golflinja.

- Kan det bli aktuelt å fase ut golflinja og selge banen?

- Det er vanskelig å si, men det blir vanskelig å forsvare å drive en golfbane hvis vi ikke klarer å rekruttere elever som spiller på den.

- Da vil banen kun være for greenkeeperne, sier Corneliussen.

-Ikke til å hoppe i taket

Fylkesordfører Annete Solli (H) viser til at noen studieretninger er dyrere enn andre, og at fylkespolitikerne har valgt å etablere en golfbane på Hvam for både golf- og greenkeeperelever.

- Rekrutteringen av nye golfelever er ikke til å hoppe i taket av, men vi må ha litt is i magen. I dag er det tross alt 25 elever som har glede av golfbanen, sier fylkesordføreren.

- Bussing er et problem

- Hadde det vært mer rasjonell pengebruk å samarbeide med Rommen Golfpark i Vormsund?

- Det er lenge siden den debatten, og jeg husker ikke detaljene.

- Men å basere seg på bussing av elever er et problem både med tanke på driftsutgifter, og det er utfordrende for skolehverdagen til elevene, sier Solli.

- Synd

Norges Golfforbund har ikke merket noen tilbakegang i medlemsmassen blant ungdom de siste årene.

Rekrutteringen er med andre ord stabil.

- Det er veldig synd hvis skolen ikke greier å utnytte den nye banen til å rekruttere nye golfelever, sier kommunikasjonsansvarlig i Norges Golfforbund, Tom Rosenvinge.

- Gylden mulighet

Hvam videregående er en av to baner i landet som er fullfinansiert av det offentlige.

- Skolen har fått en gylden mulighet til å vise at det er mulig å kombinere videregående utdanning og golf. Jeg håper skolen klarer å snu trenden, sier Rosenvinge.

Det blir vanskelig å forsvare å drive en golfbane hvis vi ikke klarer å rekruttere elever som spiller på den.

per Corneliussen, Rektor Hvam videregående skole

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse