FULL GRAND PRIX-FEST: Hjemme hos Jan Tore Gråberget på Runni er det full ESC-vake og Grand Prix-fest. Storfavoritten er norske Subwoolfer. F.v. Oda Mellem Gråberget (10), Marit Lundsæther, Tobias Wang, Bengt Wang, Gry Jeanette Granhaug, Thea Lunna, Kim Benny Bjørklund, og Jan Thore Gråberget. Foran sitter mamma Inger Gråberget. Foto: Tommy Simon Norum

Hjemme hos Jan Tore er det full Grand Prix-fest: – Norske Subwoolfer er favorittbidraget

Hjemme hos Jan Tore Gråberget er det både festmat, partyhatter, girlander i taket, norske flagg og lilla papirstrimler. Nå venter de på at Subwoolfer skal stikke av med seieren i kveldens Eurovision Song Contest.

– Tradisjon tro er det Eurovision Song Contest-fest med tapas og full pakke, sier Jan Tore Gråberget, som har invitert både familie, venner og Rema-kolleger til ESC fest hjemme på Runni.

Med festpyntet stue, partyhatter, girlander, norske flagg og partybokstaver er alt duket for en helaften med Eurovision Song Contest (ESC).

Hvilket land de alle heier på er ingen hemmelighet.

Subwoolfer er storfavoritten

Alle i sofaen hos Jan Tore heier på Norge, og håper på en storseier i kveldens ESC-sending, noe som sist gang skjedde med Alexander Rybak og låta «Fairytale» i 2009.

– Allerede dag to var det Norge som var favorittbidraget, og Subwoolfer er favoritten, sier Jan Tore, som tror at det spesielle ESC-bidraget kan høste bra med poeng fra både nabolandene og juryen.

NORSKE SUBWOOLFER: Kanskje blir det norske Subwoolfer med låta «Give That Wolf A Banana» som stikker av med seieren i årets Eurovision Song Contest, og kanskje får vi svaret på hvem som skjuler seg bak maskene. Foto: Heiko Junge

Foreløpig er det ingen som sikkert vet hvem som skjuler seg bak de to gule maskene, men mye tyder på at det er Gaute Ormåsen og Ben Adams.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I tillegg tror jeg det er Ben Walker som er astronauten, sier Jan Tore, som har liten tro på at det er TIX som er tredjemann.

Les også
Jan Tore måtte klø seg i hodet da han så tallene

Tror på Frankrike

Jan Tore er godt over middels engasjert i Grand Prix og ESC, og festen har blitt en tradisjon.

– På den norske og internasjonale finalen er det full fest, mens i delfinalene må jeg være mer konsentrert, sier Jan Tore, som har vurdert alle årets bidrag i forkant av finalen.

Hvis ikke Norge stikker av med seieren holder han en knapp på Frankrike og bidraget fra Alvan & Ahez med «Fulenn».

– Det er ei låt man kan spille høyt på fest uten å være flau, og som jeg godt kan høre på i bilen på full guffe, sier Jan Tore.

Flere har i år gjettet på at Ukraina vil gjøre det bra i årets ESC-finale.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ukraina er en sympatifavoritt. De har ei artig låt med nasjonalistisk melodi, rap og fløytetoner, men jeg tror ikke at de vinner, sier Jan Tore.

Les også
– Det er viktigere med fornøyde kunder enn en stinn bankkonto

Tapas og bingo

Først fikk gjestene hos Jan Tore servert tapas fra et fulldekket bord, og deretter fikk de alle utdelt hvert sitt offisielle stemmeskjema og årets utgave av ESC-bingo. Bingoen går ut på å følge med på skjermen etter spesielle detaljer, og den som først krysser av fem riktige får bingo. Detaljene kan være for eksempel sølvjakke, trekkspill, dans i salen, laserlys eller en rosa bøttehatt, og Jan Thore hadde ordnet med premier til vinnerne. Oda Mellem Gråberget (10) satte seg godt til rette foran T-skjermen for ikke å gå glipp av noe hun kunne krysse av på bingolista.

ESC-BINGO: Til kveldens ESC-finale har Jan Tore Gråberget printet ut den offisielle Eurovision Song Contest-bingoen og det offisielle stemmeskjemaet. Bak f.v. sitter Oda Mellem Gråberget, Marit Lundsæther og Tobias Wang, som følger nøye med på detaljer de kan krysse av på bingolista. Foto: Tommy Simon Norum

På stemmeskjemaet skal man vurdere de 25 ulike bidragene etter sang, show, styling, vokal, og hvor fengende/rørende innslaget var.

– Vi har planlagt å holde på til klokken tolv i kveld, og da får vi nok høre vinneren, sier Jan Tore, som krysser fingrene for at det blir norsk seier og Subwoolfer som stikker av med førsteplassen i årets Eurovision Song Contest i 2022, som avholdes og sendes direkte fra Torino i Italia.

Les også
Pantet for 28 kroner, vant én million: – Tror fortsatt ikke det er sant