VIL HA ET MOBBEOPPGJØR: Metalheads Against Bullying-gründer Leif Munkelien holder tirsdag et foredrag om mobbing, senskader og forebygging i Nes bibliotek. Nå vil han ha et oppgjør med mobberne i sosiale medier. Foto: Tor Lindseth

Se foredraget til Leif: – Jeg vil gjerne møte de som skriver dritt om folk på sosiale medier

– Mange tør ikke å si det ansikt til ansikt, men skriver det i sosiale medier, sier Leif Munkelien, som vil ta et oppgjør med mobberne. Foredraget kan du se i saken.

– Hvordan voksne folk opptrer i kommentarfeltet på sosiale medier har mye å si. De unge lærer av de voksne. Det er noe å tenke over hva du skriver, selv om du ikke gjør det der og da. Dine ord og handlinger kan få store konsekvenser, sier Leif Munkelien, grunnlegger av Metalheads Against Bullying (MAB).

Tirsdag kveld ble antimobbeforedraget sendt direkte her på raumnes.no. Du kan se opptaket i ruta over, eller ved følge lenken under:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

SE VIDEO HER

MAB ble startet i 2015, og antimobbeorganisasjonen består av metallentusiaster som vil inkludere de som sliter og har blitt utsatt for mobbing. Bare i august hadde MAB 35 reisedøgn fordelt på seks personer.

– Mobbing gir masse ettervirkninger, og mange sliter i voksen alder etter å ha blitt utsatt for mobbing, sier Munkelien.

Foredrag i biblioteket

Tirsdag holder Leif først et foredrag i Sør-Odal, og deretter kommer han rett til biblioteket på Årnes for å snakke om mobbing, senskader og hva man kan gjøre for å forebygge.

I BIBLOTEKET: Leif Munkelien holdt foredrag i Nes bibliotek tirsdag kveld. I foredraget snakket han om Metallheads Against Bullying, og hvordan man kan forebygge mobbing. Foto: Ole Kaldal-Key

– Målgruppa kan være alt fra barneskolealder til godt voksne, og det er åpent for spørsmål og dialog, sier Munkelien.

MAB opplever at mange blir utsatt for hets, mobbing og trakassering på internett og i sosiale medier.

– Det er lov å ha meninger, men ikke å trakassere folk. Hvilken godfølelse sitter man igjen med etter å ha vært tøff bak et tastatur, spør Munkelien, som er klar på at det man ikke tør å si til folk personlig, skal man heller ikke skrive på internett.

– Jeg vil gjerne møte han eller henne som får noe ut av å trakassere andre på nett, men som ikke tør å si det ansikt til ansikt, sier Munkelien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Virkeligheten

Målet med foredraget er at folk skal få øynene opp for hva mobbing er. I Norge ble det i 2020 registrert 639 dødsfall som følge av selvmord og villet egenskade, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet.

– Folk må få opp øyene for hva mobbing virkelig er, og hva som ikke er greit. Jeg vil påstå at ungdom er generelt flinkere på sosiale medier enn voksne, selv om ungdommen ikke er uskyldige, sier Munkelien.

Alle bygdas rektorer og politikerne i kommunestyret er spesielt invitert til foredraget. Leif har fått svar fra kommunen om at de fleste politikerne er opptatt i kommunestyremøte, men håper likevel på godt oppmøte.

– Alt handler om måten du sier det på, sier Munkelien.

Foredraget kan du også se på www.raumnes.no fra klokken 19.