HOPP I VANNET: Fredag og lørdag spår yr.no gode temperaturer og en god del sol i Nes. Da er det godt å vite at badevannet både på Daskerudstranda (bildet) og Veslesjøen holder god kvalitet. Foto: Erik Røseid

Hopp i vannet! Badevannet er trygt, og nå blir det sol

Prøver tatt av badevannet i Nes denne uka, viser at vannet har god kvalitet. Værvarselet lover bra for dem som vil på badetur i helga.

Miljørettet helsevern Øvre Romerike har tatt prøver av badevannet i Veslesjøen og ved Funnefoss/Daskerudstranda. Prøvene viser tilfredsstillende resultater, og badevannet er trygt å bade i for store og små.

Vannprøvene testes for E. coli (Escherichia coli) og intestinale enterokokker. Dette er bakterier som stammer fra tarminnhold fra mennesker og dyr. Miljørettet helsevern Øvre Romerike opplyser at disse bakteriene dør når de ikke er i et varmblodig dyr. Intestinale enterokokker overlever lenger i naturen enn E. coli, som kan overleve noen uker.

God badevannskvalitet

– Prøvene ble tatt den 27. og 28. juli, og resultatene viser verdier godt under grenseverdiene for samtlige badeplasser som er testet på Øvre Romerike. Det vil si at badevannskvaliteten er god, heter det i pressemeldingen fra Miljørettet helsevern Øvre Romerike.

I tillegg til å sjekke bakterieinnholdet i vannet, måles temperaturen på badevannet. Mye nedbør og kjølig vær, har ført til at vanntemperaturene jevnt over er lave ved badeplassene på Øvre Romerike. I uke 31 ble høyeste temperatur målt til 17 grader i vannet på to steder, nemlig Veslesjøen utenfor Årnes og Nordbytjernet ved Jessheim. Badeplassene framstår i det alt vesentlige som rene og ryddige.

Korona-tiltak

Miljørettet helsevern Øvre Romerike minner om at det også på badestrender er fornuftig å følge noen retningslinjer for å begrense smitterisiko.

Det anbefales at man følger de samme rådene som ellers om:

God håndhygiene. Ikke alle badesteder har fasiliteter til dette, ta derfor med våtservietter eller håndsprit.

Hold minst en meters avstand til folk utenfor egen husstand.

Bli hjemme dersom du er syk.

Sommervarme i to dager

Yr.no varsler sommervarme opp mot 23–24 grader fredag og lørdag. Vi vil også få en god del sol i Nes disse dagene. Men ifølge værvarselet vil sommerværet kun vare et par dager. Søndag er det igjen spådd regn, og neste uke vil være preget av mye overskyet vær.