Politiet fikk tilslutt innhentet mannen som stakk av fra bensinregninga i Fenstad. Mannen ville ikke stoppe, og politiet valgte tilslutt å dytte mannen av vegen.
Politiet fikk tilslutt innhentet mannen som stakk av fra bensinregninga i Fenstad. Mannen ville ikke stoppe, og politiet valgte tilslutt å dytte mannen av vegen. Foto: Tommy Simon Norum

Hollywood-biljakt endte med at politiet dyttet bilen av vegen

Etter at bilføreren stakk av fra bensinregninga i Fenstad ble det hasardiøs kjøring og biljakt. Politiet la ut spikermatte, og klarte tilslutt å dytte bilføreren av vegen. Det viste seg at bilføreren var en etterlyst mann i 40-årene.

Mandag klokken 17:46 fikk politiet melding fra YX-stasjonen i Fenstad om at en mannsperson i 40-årene hadde fylt bensin og stukket av fra regninga.

– Den ansatte skal ha forsøkt å stoppe bilen, men ble nesten påkjørt, sier Gunnar Foseid, politikontakt i Nes.

Deretter ble bilen observert i retning Vormsund, og bilføreren skal ifølge politiloggen ha «kjørt idiot». Deretter fortsatte den stygge kjøringen mot Opaker, der bilføreren ble blokkert av en lastebil. Politiet Innlandet i Hedmark gjorde seg klar med spikermatte, og politiet klarte etter hvert å ta igjen bilføreren. Bilturen endte på Kongsvinger. 

– Bilføreren nektet å stoppe, og politiet dyttet dermed til bilen slik at den havnet i grøfta. Hastigheten var lav og politiet fant det forsvarlig, sier Foseid, som forteller at det var snakk om en forsettelig påkjøring fra politiets side.

Etter at bilen havnet i grøfta, skal føreren ha nektet å gå ut av bilen.

– Det kom røyk fra bilen, men føreren nektet å komme ut. Det viste seg etter hvert at personen var etterlyst etter en alvorlig voldssak, og det var mistanke om at han skulle stikke av til Sverige, sier Foseid.