SOMMERUTSTYR: Fra venstre Øystein Sørnes og Øyvind Kjøllesdal er utekontakter i Nes og drifter BUA. Foto: Erik Røseid

Holder sommerstengt. Nå er siste frist for å låne utstyr

I sommer må nesbuene belage seg på å utforske og feriere i Nes og Norge. Utstyrslån fra BUA kan gjøre årets sommer hakket mer kreativ.

BUA på Årnes vil i år som tidligere sommere ta sommerferie. På fredag er siste mulighet for å låne ut et telt, rullebrett eller hva enn BUA kan tilby.

– Reserver nå! Kjøllesdal oppfordrer nesbuene å reservere utstyr så fort som mulig og forteller at onsdag er siste mulighet for å reservasjon. Det vil si at siste mulighet for utlevering av utstyr er fredag ettermiddag. Reservasjonen skjer på BUA sine nettsider.

Utekontaktene Øystein Sørnes og Øyvind Kjøllesdal sjonglerer ungdomsaktiviteter med å låne ut utstyr til nesbuer.

Langtidslån

– Det er mye familier som har lånt denne våren, alt fra kanoer til hengekøyer. Det har vært fryktelig godt brukt, sier Kjøllesdal.

Alle utekontaktene skal også ha sommerferie og dermed er det siste mulighet nå for å sikre seg noe til norgesferien.

– Nå er det langtidslån som gjelder, det vil si at de som låner utstyr kan ha det til vi åpner igjen i august, sier Kjøllesdal.

Covid-19 har satt begrensninger for vårens utlån, men allikevel har BUA Nes klart for å holde åpent to dager i uken. Etter koronavåren forteller han at de har måtte sette utstyr i karantene og desinfisere utstyr, men allikevel er BUA Nes en av få i Øvre Romerike som har holdt åpent.

Sommerferie

Denne uken drar også utekontaktene med seg flere ungdom på årets sommerferie regissert av Ung i Nes.

– Det fylte seg opp med fort, turen til Tusenfryd på mandag ble fullbooket med engang, sier Sørnes.

Uken er fylt med aktiviteter i og utenfor Nes. På torsdag tar utekontaktene med seg kano, kajakk og SUP fra BUA for en vannaktivitetsdag på Veslesjøen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.