TIDLIG UTGAVE: Slik så plakaten i Raumnes for Årnesdagene ut i 1973. Da var attraksjonene blant annet tivoli, Risto Asplund i en 42 meter høy svaimast og stuntshow med Arne Berg. Det var også luftakrobatikk med motorsykkel på line i 35 meters høyde.

Historisk tilbakeblikk på Årnesdagene: Kelnerløp, Eldar Vågan satte olabil-rekord og tilbud på radiorecorder

Det har skjedd mye siden Årnesdagene ble arrangert for første gang i 1971. Her er et historisk tilbakeblikk og et dykk i Raumnes-arkivet.

ELDAR SATTE BANEREKORD: Under Årnesdagene i 1993 satte Eldar Vågan ny banerekord med olabil sammen med Ingunn Bollerud. De kjørte ned Kirkevegen på 21 sekunder og slo dermed tittelforsvarer Halvor Western.
GODE TILBUD: Tilbud fra handelstanden har alltid vært en sentral del av Årnesdagene. I 1983 kunne man få billig kappsag hos Martin Rolstad AS, eller nedsatt pris på Sanyo stereo radiorecorder hos Martin Liland elektriske.
GAMMELTRAKTORENS VENNER: Med en gammel type vaskemaskin stilte Glenn Arne Granheim og Rolf Thorgersen opp på Årnesdagene i 1993.
FOR TI ÅR SIDEN: Uten kulturinnslag blir det ikke Årnesdager. For ti år siden, i 2013, var det daværende kultursjef Lars Roald Johansen og det lokale bandet «The Race Is On» som åpnet årets festdager i bygdesenteret.
ALLTID POPULÆRT: Hittegodsauksjonen til Nes lensmannskontor har alltid vært et populært innslag som har samlet masse folk. Her er daværende lensmann Bernt Ingar Jahren auksjonarius i 2013.
EGET MATERIALE: I 1983 ble det oppslag i Raumnes da orkesteret Con Brio stilte med helt nytt og skreddersydd program for Årnesdagene og selvskrevet materiale.
JAN WERNER: I 2003 gjestet Nord Odals store sønn, Jan Werner Danielsen, Årnesdagene og imponerte publikum.
HEST OG VOGN: I et utklipp fra Årnesdagene i 1993 har Tina, Kamille og Kaja, alle Linnerud, plassert seg i vogna bak Shetlandsponnien Lotte, som for anledningen ble kjørt av Signe Johansen.
KELNERLØPET 2003: Det uhøytidelige kelnerløpet mellom politikerne er en Årnesdagene-aktivitet som har blitt borte. Her er Frank Buvarp (SV) og Frits Wahlstrøm (TPLN) i finalen, som endte med delt seier.
FOR FEM ÅR SIDEN: Olabilløpet ned Kirkebakken har blitt arrangert i mange år, og i 2018 var Rolf Erdvan (f.v.), Håkon Lunde Olstad og Rikard Jansen tre av deltakerne, alle med hjemmelagde biler.
NOSTALGI: De siste årene har Pakkhuset deltatt aktivt på Årnesdagene-programmet. I 2018 sørget Nes Blues Club-gjengen sammen med Raumnes historielag for Nostalgi-utstilling med radioutstilling, gamle mopeder og ting folk husket fra 1950 og 1960-tallet.