Het debatt rundt MyGame – unge eksponeres på film i idrettshaller
Strømming av barneidrett vekker debatt. I Nes skal MyGame diskuteres politisk før det eventuelt blir gjennomført.
I Nes kommune har vi Neshallen, Neskollenhallen, Vormsundhallen, Runnirinken, Nes Arena og snart BSA-Hallen på Auli. Selskapet MyGame ønsker å strømme breddeidrett hjem til folk, slik at de kan følge sine håpefulle uten å være til stede i hallen når det skjer.
Fredag ble det avgjort å sette en midlertidig stopper for strømming av idrettsutøvere under 18 år.
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Det kommer frem i en felles pressemelding fra seks særforbund fredag.
TV2 og Amedia
MyGame kaller seg breddeplattformen for norsk idrett. TV2 og Amedia står bak satsingen. Ved hjelp av spesialutviklede sportskameraer produserer og strømmer de breddekamper fra hele Norge.
Lars Roald Johansen, kommunalsjef kultur og mangfold i Nes, forteller at Nes kommune har igangsatt en prosess knyttet til denne satsingen.
– Ingen slike kameraer er blitt installert i kommunale haller i Nes. Vi er i prosess da lag og foreninger som ønsker ordningen har henvendt seg om installering av MyGame i kommunale anlegg, sier han.
Vil øke interessen
MyGame betegner strømmingen som trygg, og motivasjonen hevdes å være å øke interessen for norsk idrett.
Dette er MyGame
MyGame betegnes av eierne TV2 og Amedia som breddeplattformen for norsk lagidrett. Ved hjelp av smarte sportskameraer produserer og strømmer TV2 og Amedia breddekamper fra hele Norge.
Sendingene kan følges gjennom apper og et MyGame-abonnement.
MyGame-visjonen er å gjøre strømming av breddeidretten trygt og enkelt.
TV2 og Amedia har sikret rettighetene til norsk håndball, volleyball, innebandy, basketball og ishockey i mange år framover, og flere idretter er på vei inn.
For norske klubber tilbys MyGame som en inntektskilde. 20 prosent av inntektene skal gå til klubbene, særforbundene får inntekter gjennom medieavtalen, mens resten går til MyGame-eierne TV 2 og Amedia.
Kilde: MyGame
– Foreldre, familie, venner og fans kan dermed følge sine favorittspillere gjennom våre apper og med et MyGame-abonnement, proklameres det.
I beskrivelsen til MyGame legges det vekt på at man kan følge sine egne spillere og lag selv om de er langt unna.
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Vekker reaksjoner
Ordningen har vakt reaksjoner fra forskjellige hold. Visjonen er ifølge MyGame å gjøre strømming av breddeidretten trygt og enkelt. Tryggheten i dette er et stikkord når satsingen nå høster kritikk. Kameraer er montert i haller over hele landet.
Nå velger flere kommuner å sette MyGame på vent.
Aftenposten skrev torsdag at både Drammen og Tromsø vil ha politisk forankring før strømmetjenesten av breddeidrett eventuelt kan tillates. Mittjessheim.no omtalte torsdag at slike kameraer som er satt opp i Jessheimhallen og Jessheim is- og flerbrukshall nå fjernes etter at de har skapt voldsomme reaksjoner blant annet i sosiale medier.
Flere betviler lovligheten av denne type videooverføring av idrett.
Løftes politisk
– Mediebildet for tjenesten MyGame gir ikke et positivt bilde med hensyn til brudd på sikkerhet og reell eksponering av aktivitet og publisering der medlem i aktivitet har reservert seg, sier Johansen.
Derfor er ikke dette noe kommunen umiddelbart sier ja til. Politikerne må på banen for å vurdere om MyGame skal aksepteres i Nes.
– Dette vil i Nes kommune løftes politisk da idrettslag er brukere av kommunale anlegg og derfor et offentlig anliggende. Dette i tillegg til den eksponering MyGame innebærer, sier Johansen.