BREDE SMIL: Ordførerkandidat Tove Nyhus, Frp-medlem Uno Wahl, ordførerkandidat Harald Johansen og Høyre-medlem Per Ohlin smilte bredt etter møtet med Senterpartiet.

Dette sier ordførerkandidatene etter forhandlinger med Senterpartiet

Senterpartiet velger å snakke med høyresiden først.

Det var brede smil og gratulasjoner da representantene for forhandlingsutvalgene i Høyre og Senterpartiet møtte hverandre på parkeringsplassen foran Nes rådhus.

Etter møtet smilte ordførerkandidatene Tove Nyhus og Harald Johansen fra Frp og Høyre bredt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er ikke så mye annet å si enn at det har vært et positivt og konstruktivt møte, sier ordførerkandidat Tove Nyhus (Frp).

– Vi har snakket om det vi aner at kan være vanskelig. Det er greit å få det på bordet.

Harald Johansen fra Høyre vil ikke si noe om når han regner med at et eventuelt resultat fra forhandlingene er klart.

– Det får neste møte vise. Vi skal tilbake til våre egne og snakke med andre, sier ordførerkandidaten.

FORHANDLER OM MAKT: Simen Roterud er klar for å forhandle om hvem som skal sitte med makta i Nes de neste fire årene.

– Konstruktivt

Ordførerkandidat Simen Roterud (Senterpartiet) sa før møtet Raumnes at han ikke tror at det vil bli landet noen samarbeidsavtale umiddelbart.

– Det var et konstruktivt møte, sier han etter samtalene på rådhuset.

Forhandlingsutvalget til Senterpartiet har fullmakt til å lande en samarbeidsavtale for de neste fire årene. I tillegg til Roterud sitter Jan Stabbetorp, Maren Hansen og Marius Torgersen i utvalget.

Avlyste med Ap

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Møtet kom i stand etter at et planlagt møte mellom Nes Arbeiderparti og Nes Senterparti klokken 13.30 ble avlyst. Det får Raumnes opplyst fra kilder i Arbeiderpartiet.

– Vi hadde en avtale om å ha et møte i dag, så fikk jeg beskjed om at det måtte utsettes. Men vi jobber med å få et nytt møte, sier Anne Grethe Tømte, leder i Nes Arbeiderparti.

– Så løpet er ikke kjørt?

– Nei, det synes jeg ikke. Vi må snakke sammen og få vite resultatene fra deres møter. Så vi jobber med å få Senterpartiet i tale i løpet av dagen.

HER MØTES DE: Senterpartiets Maren Hansen (t.v. ) håndhilser på Per Olin fra Høyres forhandlingsutvalg. I bakgrunnen ser vi Harald Johansen, ordførerkandidat for Høyre og ordførerkandidat Simen Roterud i samtale med Jan Stabbetorp (Sp).
KLAR FOR MAKT: Høyres ordførerkandidat Harald Johansen ønsker maktskifte i Nes-politikken.