SYNLIG: Denne uka ble Høyres ordførerkandidat Harald Johansen plutselig mye mer synlig når han er ute og kjører bil. Foto: Privat foto

Her kommer Harald!

Ser du denne bilen, kan du være sikker på at Høyres ordførerkandidat er rett i nærheten.

– Dette skal bidra til å gjøre meg kjent i lokalmiljøet, og synliggjøre Høyre, sier Harald Johansen om partiets siste stunt.

Mandag var folieringen på plass på Haralds privatbil, og nå kjører han rundt med sitt eget ansikt på døra. Forslaget kom fra styret, og ordførerkandidaten erkjenner at han hadde en viss skepsis til forslaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Runni-avtalen ble endelig vedtatt: Derfor stemte MDG-Jo Inge mot

– Det føles både rart og litt unaturlig og skulle ha såpass høy profil på seg selv. Som mangeårig byråkrat i et departement er ikke det å stikke seg selv frem det som er det viktigste, sier han om sin første tanke.

Vil være proaktive

Han aksepterte imidlertid forslaget, og denne uka kom folien på plass på bilen.

– Begrunnelsen er at selv om mange kjenner meg fra tidligere, så er det en del år siden jeg var aktiv i lokalmiljøet. Mange nyinnflyttede og yngre generasjoner kjenner meg derfor ikke. Alle leser heller ikke lokalavisen eller klikker seg automatisk inn på Nes Høyres sider, sier han.

Les også
Ny liste i Nes: – Vi har en fin plan for Norge AS

Johansen peker på at Nes Høyre vil være proaktive, og det innebærer at de må være synlige.

– Forhåpentligvis vil dette bidra til at folk blir nysgjerrige og kanskje slår av en prat med meg og ande høyrekandidater, sier han.

En tilvenning

Johansen har politisk erfaring i kommunestyret for Frp, men det er noen perioder siden. Nå er han tilbake - som Høyres ordførerkandidat. Og i en meningsmåling InFact gjennomførte for Raumnes tidligere i mai, har Høyre en solid vekst i oppslutningen i Nes.

Les også
Fersk meningsmåling viser blå vind over Nes: – Dette er inspirerende

– Jeg må som ordførerkandidat venne meg til å stå i sentrum, sier han. Det blir enda mer tydelig med den gode målingen, som viser at et politisk skifte i Nes er realistisk.

Han peker på ytterligere en positiv effekt av at bilen ikke lenger er en i mengden på vegen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Har blitt mer bevisst

– Jeg har blitt enda mer bevisst på hvordan jeg ferdes og ter meg i trafikken. Det blir litt som når jeg som offiser reiste i uniform. Da representerer du noe mer enn bare deg selv og må være seg det bevisst, sier han.

Les også
Valget i Nes: Småpartiene kan sitte med gode kort på hånda

Selv om folieringen ikke har sittet på så mange dagene ennå, har han fått gode tilbakemeldinger.

– Dette ble satt på denne uken og foreløpig har jeg kun fått positive tilbakemeldinger, og jeg ser at folk følger bilen med blikket når jeg passerer, avslutter Johansen.