PÅ TOPPEN AV PALLEN: Silje Christine Berg-Knutsen satte inn en langspurt som ingen klarte å stå imot i Norges største rulleskikonkurranse. Foto: Privat

Her kjempet Silje seg til topps

Flere løpere fra Nes ski hevdet seg på rulleski under Blinkfestivalen. For Silje holdt innsatsen til gull.

Denne artikkelen baserer seg på innsendt stoff.

Den årlige «Blinkfestivalen» i Sandnes er Norges største rulleskikonkurranse, med deltakere fra de aller yngste og opp til norgeseliten, foruten stor internasjonal deltakelse. Konkurransene gikk av stabelen den 3.–6. august, og har fast plass på sendeprogrammet til NRK, hvor blant annet det kjente «Lysebotten Opp» og sprint i sentrumsgatene i Sandnes vies mye oppmerksomhet

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nes ski var i år representert med fire deltakere; Martin Spigseth og Silje Christine Berg-Knutsen i 17–18 årsklassene, samt Ola Spigseth og Tiril Udnes Weng i eliteklassene.

Beste resultat denne gangen oppnådde Silje, som gikk helt til topps i sin klasse (kvinner 17–18 år) på lørdagens sprint i fristil i Sandnes sentrum. Løypa, som var ny av året, var en teknisk spennende trasé på 1.100 meter. Løypa var smal, noe som gjorde det vanskelig å avansere i feltet underveis, men åpnet seg opp til et langt og rett oppløp. Silje hadde nest beste tid i prologen, og kom seg godt gjennom både kvartfinale og semifinale. I finalen ble det tøff kamp om seieren. Etter å ha ligget i 3–4 posisjon fram til oppløpet, satte hun inn en langspurt som ingen klarte å stå imot, og kunne strekke armene i været som første løper i mål. Å nå helt til topps i langrennskonkurransen smakte ekstra godt for Silje, som også deltok i skiskytterkonkurransene. I forkant av årets Blinkfestival hadde hun forberedt seg ved å tilbringe 3 uker på treningsopphold i Italienske høyfjell.

– Det er tydelig at forberedelsene var vellykket, sier Silje.

Silje (til venstre med lys grønn hjelm) kjempet seg til seier i sprinten. Foto: Privat

Hun legger til at seieren er en fin motivasjon for videre satsing, hvor det legges ned 60–70 timer med trening i måneden nå gjennom sommeren og høsten.

Også Martin Spigseth gjorde sine saker bra i sprinten, og kom seg gjennom innledende heat og fram til finalen. Der ble det en 7. plass i et meget sterkt felt.

Tidligere i festivaluka var det torsdag langløp i klassisk stil i Ålgård like utenfor Sandnes. I dette løpet hevdet Martin seg svært bra, og var med i spurten om seieren i sin klasse. Det ble til slutt en 5. plass, fattige 1,6 sekunder etter vinneren, hvilket sier sitt om spurtoppgjøret etter 26 kilometer. I samme løp gikk også Silje inn til en 5. plass. Ola Spigseth gikk i eliteklassen, som skulle gjennom drøye 50 km. Ola jobbet seg midtveis i løpet opp til en 8. plass i det store samlede feltet, da et stavbrekk ødela for den fine posisjonen og videre topp-muligheter. En bra gjennomkjøring ble det uansett for Ola, som prøvde seg i konkurranse igjen etter et lengre sykdomsfravær i vår/sommer.

Ola gjorde også en sterk innsats i lørdagens sprint, der han plasserte seg som nummer 21 i prologen. Normalt er det de 30 beste som går videre til en kvartfinale, men i Sandnes var det imidlertid utdelt 10 «wild cards» til «kjendisløpere» som arrangøren gjerne ville ha med seg videre i konkurransen i dette TV-sendte løpet. Dermed holdt det akkurat ikke for Ola denne gangen.

Tiril Udnes Weng deltok denne gangen i den knallharde «Lysebotten Opp» på onsdag, og gikk de 7,5 km bratte bakken på drøyt 37 minutter. Det holdt til en 7. plass, vel 2 minutter etter den norsk-amerikanske vinneren Sophie Ireland Laukli. På fredag gikk Tiril 10 km langrenn i Sandnes sentrum, og endte på 5. plass etter å ha vært med i spurten om seieren, der vinneren ble den svenske Linn Sömskar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.