FOLKEMØTE: Nå kan du se politikerne bli utfordret.

Her kan du se valgkampstarten på biblioteket

I kveld møtes Nes-politikerne til debatt når det inviteres til folkemøte på biblioteket. Se video fra møtet her.

Dette er en tidligere direktesending fra 08.06.2023

Biblioteksjef Aina Jensen og Raumnes-redaktør Fred C. Gjestad står side om side når de inviterer til valgets første folkemøte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi står foran et spennende valg. Meningsmålingen som InFact har gjort for Raumnes viser en sterk blå vind over Nes, så det er jo muligheter for at det blir et historisk valg i år, sier Fred.

Les også
Fersk meningsmåling viser blå vind over Nes: – Dette er inspirerende

Lokalavisen og biblioteket har inngått et samarbeid i forkant av valget for at flest mulig skal ha et best mulig grunnlag på valgdagen.

– Vi har allerede hatt flere folkemøter om levende lokalsamfunn. Dette blir imidlertid første gang vi får møte et samlet panel med representanter fra alle partiene, sier Aina.

Varaordføreren kommer

Fra Arbeiderpartiet er det varaordførerkandidat Hans-Petter Trondrud som stiller. Fra Høyre kommer partiets tredjekandidat Ole Johan Istad fra Auli. Tove Nyhus stiller for Frp. Felleslista SV/Rødt kommer listetopp Ketil Rønneberg, Senterpartiet stiller med listetopp og dagens varaordfører Simen Roterud. Hilde Marie Bergly stiller fra KrF. Fra MDG kommer Jo Inge Buskenes, og Ole Andreas Sørli-Sidselssønn stiller for Nes Venstre.

– Vil vil starte med at politikerne skal få mulighet til å presentere sin politikk uforstyrret, forklarer biblioteksjefen.

– Denne presentasjonen vil etterpå bli liggende på raumnes.no, skyter redaktøren inn.

Les også
Varaordfører Simen Roterud og Sp er populære blant bygdas unge

Utfordret

På møtet blir også politikerne utfordret på hvordan Nes skal bli bedre innen feltene «møteplasser for alle», eldreomsorg, skole og samferdsel. Møtet vil bli ledet av Aina og Fred i fellesskap, og det vil bli rom for spørsmål som innbyggerne har sendt inn på forhånd.

Folkemøte: Klare for folkemøte på biblioteket, Fred C. Gjestad, redaktør i Raumnes, og biblioteksjef Aina Jensen.
Les også
Sjøli er den mest populære ordførerkandidaten: – Da har jeg vel gjort noe riktig