annonse

Her kan du se hvor den radiomerkede ulven har vært

Kan følges
Kan følges: Her er valpen som er merket så langt i arbeidet i Mangenreviret. Den ble bedøvet med pil fra helikopter og merket i Nes. (Foto: Statens Naturoppsyn)
Radiomerking
Radiomerking: Dette bildet viser størrelsen på halsbåndene som monteres på ulvene. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Den første ulven som ble påført GPS-sender i Nes i år, kan følges på nettet.

John Arne Paulsen

Øst på Skogen

Den unge ulven som ble merket i Nes 3. februar, har fått navnet V749.

Ved hjelp av Rovdatas ulveteller kan man nå følge denne ulvens bevegelsesmønster, i likhet med flere andre ulver som enten er merket eller som er identifisert via DNA.

Den nevnte årsvalpen ble merket 3. februar ved Nybakkvegen mellom Øysjøen og Brauterfallet i Nes. GPS-registreringene tegner et bilde av at den stort sett har oppholdt seg i Aurskog-Høland etter merkingen.

Radiomerking
Radiomerking: Dette bildet viser størrelsen på halsbåndene som monteres på ulvene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dokumenterte observasjoner viser imidlertid at den merkede årsvalpen i januar i år blant annet beveget seg flere ganger i området Romsjøen og videre i området østover mot Øysjøen i Nes.

john@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse