VISER BRUKT MOTE: Cathrine Granheim, Elisabeth Ovell og Gurli Vagner ønsker velkommen til motevisning på Dragsjøhytta. Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen

Helaften med mat og mote: – Brukt kan være like flott som nytt

Etter en oppstart preget av fordommer og skepsis, opplever damene i Fortunas at butikken nå har en god posisjon. Nå skal de vise hvordan brukte klær kan styles til trendy antrekk.

– Vi ble nok sammenliknet med et loppemarked i starten, og folk sa at de ikke ville gå i naboens klær. Vi opplevde en del fordommer og negativitet. Men skeptikerne kom igjen og igjen, og til slutt ble de faste kunder, sier Elisabeth Ovell.

Fem år etter oppstarten i andre etasje i et industribygg på Runni, ønsker de nå velkommen til en lys og trivelig butikk sentralt på Årnes. Hit kommer kunder i alle kategorier.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mat, klær og underholdning

– Vi har holdt på i fem år, og det har vært en fantastisk endring i folks holdninger i løpet av disse årene. Vi har nå en god posisjon på Årnes og omegn. Vi er nøye på kvaliteten på klærne vi selger, og vi vasker alt tøy som henges ut i butikken, forteller hun.

Nå gleder damene bak disken seg til å ønske velkommen til motevisning, eller rettere sagt en helaften med mat, vin, visning av brukte klær og underholdning.

Les også
Bruktbutikken er mer enn bare en butikk: – Dette er et helt nydelig sted

– Vi ønsker å gi folk et innblikk i at brukt kan være like flott som nytt. Vi skal vise klær og tilbehør til hverdag og fest for dame, herre og ungdom. Her blir det mye spennende, sier Ovell.

Gir bort overskuddet

Hun forteller at initiativet kom fra Dragsjøhyttas venner, og at de gleder seg til å vise fram brukt mote under arrangementet 28. februar.

Hele overskuddet går til Mental Helse ungdom. Fortunas Shop har i flere år gitt av sitt overskudd til psykisk helse.

– Salget tok litt av etter at vi gikk ut med at vi støtter arbeid for psykisk helse. Når folk kommer med klær til oss, sier de ofte at de støtter oss fordi vi gir til denne saken, sier Ovell, og forteller at de får mye tilbakemeldinger på at de gjør en god jobb.

I butikken møter hun kunder som åpent forteller at de sliter med dårlig råd, men kundene er også de som vil kjøpe brukt for å spare miljøet og de som er ute etter noe unikt.

– Mange sier at dette er deres godtebutikk, sier Cathrine Granheim.

Artikkelen fortsetter under annonsen.