annonse

Heigh Chief beveger seg stadig lenger inn i sørstatsrockens univers

Heigh Chief
Heigh Chief: Besetningen i bandet er f.v. Marcus Løvdal, nesbu Lasse Kulsrud Nordby, Bjørn Ulvik Blix Lein, Jonatan Eikum og Lars Christian Narum. (Foto: Pål Ulvik Rokseth)

Bandet Heigh Chief har flere medlemmer fra Romerike. Nå er de aktuelle med ny singel, og straks reiser de på en ny turné til Tyskland og Nederland.

John Arne Paulsen

Heigh Chief har skapt seg et navn på det norske og europeiske musikkmarkedet som et sterkt liveband med egenkomponerte sanger forankret i rock, blues og americana.

Bassist fra Nes

Bassisten i bandet heter Lasse Kulsrud Nordby og kommer fra Nes. Heigh Chief startet opp som et mer eller mindre rent bluesband. Nå beveger de seg inn i en litt bredere sjanger.

Bassist i bandet
Bassist i bandet: Lasse Kulsrud Nordby fra Nes spiller bass og synger i Heigh Chief. Foto: Pål Ulvik Rokseth

– Jeg vil vel si at vi har utviklet oss fra å være et bluesband til heller å tippe over i retning sørstatsrock, sier Kulsrud Nordby.

Det betyr en god blanding av rock, blues og country, preget av blant annet fuzzgitarer, bottle neck, hammondorgel og flerstemt sang. To kjente sørstatsrockeband er Lynyrd Skynyrd og The Allman Brothers Band.

Aktuelle med ny låt

Bandet har så langt gitt ut to album, «Heigh Chief» og «Heigh Chief II», som begge høstet gode kritikker. Og fredag ga de ut en smakebit fra sitt kommende album. Singelen «Change of heart» ligger ute på blant annet Spotify, Tidal og iTunes. Den har så absolutt elementene fra sørstatsrocken intakt.

– «Change of heart» blir del av vårt tredje album, sier Kulsrud Nordby.

Heigh Chief holder liv i et gammelt sound som så mange av oss liker.

11 konserter

Over påske bærer det til Tyskland. I perioden 30. april til 11. mai skal bandet spille elleve konserter.

– Det blir en ny tur til Tyskland, ja, og denne gang legges også en jobb i Nederland inn på lista, forteller Kulsrud Nordby.

Turneen går til Heidelberg, Kronau, Wiesloch, Heilbronn, Worms, Karlsruhe, Bielefeld og Norderstredt. 10. mai spiller de på utestedet Sofar i nederlandske Breda.

– Tyskland har et mye større musikkmarked og mange flere folk, så hvis du har litt ambisjoner som artist så har du større muligheter der enn i et lite land som Norge, sier Kulsrud Nordby.

Foruten bassist Kulsrud Nordby består Heigh Chief av Bjørn Ulvik Blix Lein, Jonatan Eikum, Marcus Løvdal og Lars Christian Narum.

john@raumnes.no

annonse