annonse

Grøntavdelingen i Nes kommune pynter opp ved Veslesjøen

Pyntet opp
Pyntet opp: Det er nå kjørt på fyllmasse og jord, og sådd nytt gress ved Veslesjøen. (Foto: )
Gjør det penere
Gjør det penere: Leif Kvernhaugen (f.v.), fagansvarlig grønt i Nes kommune, har sammen med Thomas Nerlien, Jakob Norum (lærling) og Ole Martin Runden den siste uken arbeidet med kommunens område ved Veslesjøen. Begge (Foto: Tommy Simon Norum)

Kommunens område ved Veslesjøen blir mye brukt. Derfor har grøntavdelingen nå gitt plassen et løft, og oppfordrer folk til å ta ekstra hensyn.

Tommy Simon Norum

– Dette er et mye brukt område, og kommunen eier totalt 10–12 mål, forteller Leif Kvernhaugen, fagansvarlig grønt i Nes kommune.

Han har lenge hatt planer om å pynte opp og gi området ved Veslesjøen i løft. I forrige uke startet arbeidet.

– Vi måtte hit i forbindelse med noen trær som hadde blåst ned etter den sterke vinden, forteller Kvernhaugen, som dermed startet forskjønnelsen av området.

 «Vi oppfordrer folk til å bruke det nysådde området minst mulig i høst før det kommer snø, og at de er forsiktige til våren igjen.»

Ny jord

Grøntavdelingen har jobbet med gravemaskin for å jevne ut hellinga ned mot vannet, og deretter kjørt på fyllmasse og matjord.

Gjør det penere
Gjør det penere: Leif Kvernhaugen (f.v.), fagansvarlig grønt i Nes kommune, har sammen med Thomas Nerlien, Jakob Norum (lærling) og Ole Martin Runden den siste uken arbeidet med kommunens område ved Veslesjøen. Begge Foto: Tommy Simon Norum

– Til slutt sår vi gress som kommer igjen til våren, sier Kvernhaugen, som håper at de besøkende tar hensyn til arbeidet som er gjort.

– Vi oppfordrer folk til å bruke det nysådde området minst mulig i høst før det kommer snø, og at de er forsiktige til våren igjen, sier Kvernhaugen.

Arbeidet er utført på området innenfor gapahuken mot skogkanten. Langs vannkanten skal det også rettes og kjøres på sand.

Egeninteresse

Kvernhaugen forteller at området blir mye brukt, spesielt om sommeren, og at det derfor er viktig å holde området i stand. Samtidig er det også av egeninteresse for kommunen.

– Arbeidet vi utfører nå gjør området lettere å vedlikeholde for kommunen. Arbeidet er ferdig en gang i løpet av neste uke, og vi kommer til å sette opp et informasjonsskilt, sier Kvernhaugen.

For ett år siden ble området drenert, og arbeidet som nå gjøres går på budsjettet til grøntavdelingen.

«Nesbuene er flinke til å rydde opp og legger søpla der den skal være. »

Søppel

Kvernhaugen skryter også av nesbuene som bruker området.

– De er flinke til å rydde opp og legger søpla der den skal være, sier Kvernhaugen.

Han minner også om at det ved dammen er tilgang på utedo som er åpen hele døgnet.

– Bålplassen ved Veslesjøen er godkjent etter befaring sammen med brannvesenet, mens bålplassen som noen har etablert foran gapahuken ikke er lovlig, forteller Kvernhaugen.

tommy@raumnes.no

annonse