annonse

Grøndahl Jansen til legesjekk etter velt

amund
amund: Amund Grøndahl Jansen veltet mandag og pådro seg smerter i håndleddet. Bildet er etter en velt under Tour de France. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Sykkelproffen Amund Grøndahl Jansen pådro seg skrubbsår og smerter i et håndledd etter å ha veltet i et sykkelritt i Nederland mandag.

  • NTB

LottoNL-Jumbo-rytteren var en av flere ryttere som fikk et ublidt møte med asfalten mot slutten av åpningsetappen på etapperittet BinckBank Tour.

Jansen fullførte etappen, men ble så sendt til legesjekk. Etter målgang bekreftet han selv på bildedelingstjenesten Instagram at han skulle på røntgen for nærmere undersøkelse.

Mandag kveld skriver 24-åringens arbeidsgiver på sine nettsider at nesbuen har problemer med håndleddet, men at det foruten det dreier seg om skrubbsår.

Det er ikke kjent om Grøndahl Jansen kommer til start på tirsdagens 12,7 kilometer lange tempoetappe med start og mål i nederlandske Venray.

24-åringen har en innholdsrik sesong bak seg. Nylig fullførte han karrierens første Tour de France og bidro sterkt til at rittet ble minneverdig for LottoNL-Jumbo.

Quick-Steps Fabio Jakobsen vant mandagens etappe i BinckBank Tour. Kristoffer Halvorsen spurtet til fjerdeplass, mens Daniel Hoelgaard ble nummer 13.

annonse