TIL SALGS: Disse boligene i Grevlingvegen har vært usolgt siden 2019.

Gir opp å selge disse boligene

To og et halvt år etter at boligene i Grevlingvegen på Årnes ble lagt ut for salg, står tre av dem fortsatt tomme.

Historien om Grevlingvegen på Årnes skriver seg tilbake til 2015. Naboene reagerte på at tiltakshaver angivelig tok seg til rette, og benyttet deres veg til å frakte store anleggsmaskiner uten deres samtykke. Senere ble utbygger vel forlikt med naboene og i 2019 ble de lagt ut for salg. De ble da lagt ut fra 4,9 til 5,3 millioner.

Ingen bud

Den minste kjellerleiligheten ble solgt, men de tre andre har siden da vært på markedet, uten at det har blitt noe penger i kassa for utbygger. For to år og et halvt år siden gikk utbygger ut i Raumnes og slo fast at det ikke var mulig å få noe nytt i bygda til lavere kvadratmeterpris. Men budene har latt vente på seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Så da har vi bomma på et eller annet, sier utbygger Jørgen Bøhn i Fredli Eiendom AS.

Han forteller at planen nå er å leie ut boligene.

– Jeg tror de er for store og at totalprisen på fem millioner oppleves som en høy sum. Eller at folk ikke liker beliggenheten, sier utbyggeren, og slår fast at det i utgangspunktet har vært et røverkjøp.

– Det er jo bare 33.000 kroner per kvadratmeter og det finnes ikke noe billigere for en ny bolig.

Tror du tidligere nabokonflikter har hatt noe å si for den labre interessen?

– Det er jo to-tre år siden og vi jo vel forlikt med naboene og har en fin innkjøring nå. Jeg tror vel heller at de har ligget for lenge ute og at det ikke er noen som vil være den første kjøperen uten å vite hvem naboene blir.

TIL SALGS: Boligene i Grevlingvegen har vært usolgt siden 2019.

Mindre sentralt

På mindre sentrale steder som Fjellfoten selges 100 kvadratmeter store boliger med carport og kun ett bad for en kvadratmeterpris på 45.000, mens boligene i Grevlingvegen står usolgt.

– Vi leier ut en periode nå, så får vi se om noen år. Hvis noen plutselig banker på døra er det mulig vi selger, sier Bøhn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.