(Illustrasjonsbilde)

Ga gass da vogntoget kom opp på siden

Nesbuen skal ha kjørt på en måte som forårsaket at et vogntog kolliderte.

Politimesteren i Innlandet har siktet en mann i 40-årene fra Nes for uaktsom kjøring med bil. Hendelsen fant sted midt på dagen 23. november for to år siden, på E136 i Lesja. Politiet mener han ikke var tilstrekkelig aktpågivende og varsom da han skal ha blitt forsøkt forbikjørt av et vogntog.

Politiet beskriver hendelsen slik:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Siktede hindret et vogntog som forsøkte å foreta en forbikjøring, ved at han økte hastigheten, svingte fram og tilbake i vegbanen og til slutt bråbremset. Vogntoget fikk ikke stanset i tide, slik at det oppsto kollisjon og materielle skader».

Nesbuen er siktet å ha unnlatt å holde så langt til høyre som mulig, og for å øke farten i det vogntogsjåføren ville kjøre forbi til venstre.

Les også
Bilisten ble observert da han stjal med seg en sykkel

Politiet ser grunnlag for å løse saken gjennom et forelegg, og ilegger nesbuen en bot på 8000 kroner. Hvis boten ikke betales, gjøres straffen om til fengsel i 16 dager.

Raumnes er ikke kjent med om den siktede har akseptert forelegget. Om han ikke gjør det, blir saken oversendt domstolen for pådømmelse, noe som innebærer at strafferabatten faller bort og boten i dette tilfellet økes med 2000 kroner om han blir felt.

FAKTA - Dette er et forelegg:

Forelegg er en reaksjon på et lovbrudd som går ut på å betale et pengebeløp til staten som straff.

Forelegg er et vanlig alternativ til rettssak for å avgjøre straffesaker som blir vurdert som mindre alvorlige.

Kilde: Store norske leksikon

Les også
Kjørte på elg ved Neskollen – Ingen personskader