annonse

- Fullstendig uholdbart at Raumnes ikke får lokale tall fra politiet

Tar det opp i regjeringen
Tar det opp i regjeringen: Stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik, Sp, provoseres kraftig av at Raumnes ikke får lokale polititall for Nes. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)
Like nært som før?
Like nært som før?: Faksimile fra Raumnes lørdag 9. februar. (Foto: )

Stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik (Sp) blir provosert over at Raumnes ikke får lokale tall for Nes fra politiåret 2018. Nå løfter han saken inn i regjeringen.

John Arne Paulsen

Sigbjørn Gjelsvik sitter i finanskomiteen som stortingsrepresentant for Senterpartiet i Akershus. Han er opptatt av at kommunikasjonen mellom politiet og innbyggerne er god nok, og han reagerer sterkt på signaler om at denne viktige kontakten mellom politiet og lokalbefolkningen svekkes.

– Jeg leste med interesse saken i Raumnes på lørdag. Jeg mener det er fullstendig uholdbart at avisen ikke får ut lokale tall og statistikk, skriver Gjelsvik i en epost til Raumnes.

Har ikke nådd fram

I lørdagens utgave av Raumnes omtalte vi at vi har bedt politiet om lokale tall og statistikk for Nes i 2018. Fra politidistriktets hovedsete i Ski er vi kun blitt henvist til Eidsvoll, der vi ikke har nådd fram med våre ønsker om lokale tall.

Allerede før Øst politidistrikt la fram sin rapport for 2018 sist mandag hadde Raumnes rettet henvendelser til Eidsvoll-kontoret med ønske om lokale tall for Nes. Vi har blant annet bedt lensmannen om å få disse tallene uten å lykkes.

 

I alle år tidligere

Slike tall har Raumnes fått i alle år tidligere, og dette merker Gjelsvik seg.

«Om politiet ikke har slike tall og statistikk lengre, så er det jo en stor skandale.»

– Jeg mener det er fullstendig uholdbart at Raumnes ikke får ut lokale tall og statistikk, slik dere skriver at dere har fått i alle år tidligere. Om politiet ikke har slike tall og statistikk lengre, så er det jo en stor skandale. Da har man jo ikke oversikt over hva som skjer etter at Nes lensmannskontor ble vingeklippet og tømt for innhold, påpeker Gjelsvik, og legger til at man heller ikke aner om man leverer det man har lovet overfor folk i Nes.

Tar det med regjeringen

Han har nå løftet dette eksempelet inn i regjeringen.

– Om det er slik at politiet har slik statistikk – og ikke vil gi den ut – er det også svært alvorlig, fastslår Gjelsvik.

Mandag sendte han inn spørsmål til justisministeren om saken.

– Han har seks virkedager på seg til å svare på det, legger Gjelsvik til.

Ann-Kristin Endal leder staben for kommunikasjon i Øst politidistrikt. Hun opplyser til Raumnes at det ikke er så enkelt å hente ut tall brutt ned på den enkelte kommune eller det enkelte lensmannskontor.

– Alle anmeldelser, for eksempel, blir registrert i ett og samme system basert på koder etter hvordan vi er organisert i dag, opplyser hun.

Hun legger imidlertid til at det lar seg gjøre.

– Det er ikke umulig, men det må gjøres en manuell og tidkrevende jobb med å sammenstille data som igjen må kvalitetssikres, forteller hun.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse