annonse

Fredrik Rossow fra Auli hadde ansvar for 1200 på speiderleir i Sverge

Leder
Leder: Fredrik Rossow, leder i Nes Årnes speidergruppe, hadde ansvaret for 1200 speidere på den store regionsleieren i Sverige. (Foto: Tonje Otnes)
Sol
Sol: Leieren holdt på 29. juni til 6. juli med godt vær. (Foto: Tonje Otnes)
Vask
Vask: Nes Årnes speidergruppe tok av seg hårvasken. Hårvasken var populær men en dyr tjeneste på markedsdagen. (Foto: Tonje Otnes)
Leder
Leder: Fredrik Rossow, leder i Nes Årnes speidergruppe, hadde ansvaret for 1200 speidere på den store regionsleieren i Sverige. (Foto: Tonje Otnes)
Bålkos
Bålkos: Hver kveld avsluttet speiderne dagen med samlinger med underholdning. (Foto: Paul Henrik Wanderås)
Kvelds
Kvelds: Rossow fikk servert Surströmming på scenen til kveldsmat. (Foto: Angelica Mathisen)
Sverige
Sverige: 1200 unge var på plass i Kragenäs like ved svenskegrensa første uken i juli. (Foto: Tonje Otnes)
: (Foto: )

Lederen i Nes-Årnes Speidergruppe sørget for speidersuksess. Fra 29. juni til 6. juli samlet flere speiderregioner seg i Kragenäs i Sverige, med Fredrik Rossow bak spakene.

  • Erik Røseid

– Med vilje så har vi valgt å holde på et enkelt nivå for alle enten du er Rover eller Bever, sier Frederik Rossow fra Nes-Årnes speidergruppe som også var leirsjef. Rossow hadde i alt ansvar for 1200 speidere fordelt på seks speiderkretser, et samarbeid mellom Romerike, Glåmdal, Østre Østfold, Follo, Fredrikstad og Oslospeiderne. Å holde speiderleiren enkel var viktig for Rossow og leirpatruljen.

– En stor del av en speiderleir er å legge vekt på det sosiale, sier han og legger til at speiderne var unisont glade og fornøyde.

Fra Nes-Årnes speidergruppe var det 25 speidere. Det kom også noen speidere fra Bodø, Ukraina og Aserbajdsjan.

Haik

Leirsjefen trekker fram at den tradisjonelle haiken var årets høydepunkt.

– Samtlige dro ut, alle var trygge på en natt utenfor leieren på egen hånd, sier han. På speiderleirer er det tradisjon at speiderne går ut i gruppe med pakning og utstyr med mål om å sove ute en natt borte fra leir. Speiderne skal selv navigere seg i grupper til ulike overnattingssteder ved hjelp av kart og kompass.

Markedsdag og hårvask

Torsdagen var satt av til markedsdag hvor hver speidergruppe hadde hver sin virksomhet. Nes-Årnes speidergruppe kunne tilby hårvask for 30 «Krag» som var valutaen for markedsdagen.

Vask
Vask: Nes Årnes speidergruppe tok av seg hårvasken. Hårvasken var populær men en dyr tjeneste på markedsdagen. Foto: Tonje Otnes
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse