FLERE SMITTET: Det meldes om fire nye smittetilfeller i dag. Foto: NTBScanpix

Flere smittet i Nes

Smittetallene øker i Nes. I dag er det registrert fire nye smittetilfeller i kommunen.

– I dag er det registrert fire nye korona-smittede i Nes, men i tillegg er det fire som er friskmeldte, melder kommunikasjonssjef i Nes kommune Elin Brede Kristensen.

En av de smittede ble registrert smittet sent i går og er inkludert i dagens tall.

Etter det Raumnes får opplyst skal ingen ha tilknytning til de videregående skolene.

114 tilfeller

Med fire nye smittede og fire friskmeldte, er det fremdeles 14 personer med påvist covid-19 i Nes. Totalt siden man begynte å registrere koronasmittede, har vi til nå hatt 114 tilfeller av korona i kommunen.

98 av disse er friskmeldt og to er døde.

Den siste uken har det vært 2623 smittet i Norge, og ifølge FHI har det totalt vært 37371 smittetilfeller så langt.

Uanmeldte kontroller

For å sikre at smitteverntiltakene følges, vil kommunen iverksette uanmeldt tilsyn av restauranter, kafeer, arrangører og andre for å påse at disse etterlever gjeldende regler for smittevern.

Målsetningen er å hindre spredning av korona-viruset, og kontrollere om aktørene følger de forskrifter, regler og veiledninger som er gjeldende.

– Vi legger vekt på godt samarbeid og en god dialog. Tilsynet vil ha en veiledende karakter, der vi drøfter gode smitteverntiltak, og ser hvordan det gjøres i praksis. De som får besøk, vil få en skriftlig rapport etter tilsynet, uttaler kommuneoverlege Unni Berit Schjervheim på Nes kommunes hjemmeside.