Ved midnatt natt til tirsdag var det utført 7,9 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 201.410 personer testet positivt. Foto: Jil Yngland / NTB

Flere blir korona-syke

Det siste døgnet er det registrert 893 koronasmittede i Norge. Det er 348 flere enn samme dag i forrige uke.

Det viser at pandemien ikke er over. Som raumnes.no skrev mandag kveld, er det registrert 28 nye smittetilfeller i Nes sist uke. Det er 20 flere enn uka før. Det er flest voksne som blir smittet, og 80 prosent av de smittede er uvaksinerte.

Les også
Koronapandemien er ikke over: Flere nye smittetilfeller

– De som ikke er vaksinerte, har større risiko for å bli smittet med korona, og må være forberedt på å bli syke, sier kommuneoverlege Unni Berit Schjervheim.

Kommuneoverlegen minner om at det fortsatt er viktig å ha fokus på smittevern.

332 på Romerike

Veksten i antall smittede skjer over hele landet, også på Romerike. I følge rb.no ble det påvist 332 smittetilfeller i romerikskommunene i uke 42, som er 73 flere enn i uke 41. Det er en vekst på godt og vel 25 prosent.

Nes kommune nærmer seg for øvrig smittet nummer 1000. Ved utgangen av uke 42 viser tallene fra kommunen at 991 nesbuer har fått påvist smitte siden starten for halvannet år siden.

Les også
FHI frykter influensautbrudd i vinter: Anbefaler vaksine

Nes kommune la for øvrig ut informasjon for to uker siden om at vaksinering nå vil foregå i Familiens Hus.

Tredje dose

Kommunen vil imidlertid ikke motta ny vaksine før neste uke.

– Vi vil ikke motta ny vaksineleveranse før i uke 44. I tiden frem til da, vil vi fortsette planleggingen av videre vaksinering. Foruten tilbud om dose 2 til 16- og 17 åringer, planlegges gjennomføringen av oppfriskningsdose til innbyggere over 65 år, samt en tredje dose til personer med alvorlig svekket immunforsvar, skrev kommunen i uke 41.

SMITTEVERN Kommuneoverlege Unni-Berit Schjervheim minner om at pandemien ikke er over, og det er viktig å følge smittevernreglene. Foto: Guro Skjelderup

På landsbasis øker også smitten. De siste sju dagene er det i snitt registrert 644 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 408, så trenden er stigende.

125 på sykehus

Mandag var 125 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fire flere enn dagen før.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

28 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 14 på respirator. Det er tre færre på intensiv og én flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Ved midnatt natt til tirsdag var det utført 7,9 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 201 410 personer testet positivt.

3,7 millioner

Til nå har 4 191 957 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3 707 612 personer har fått andre dose.

Les også
Om gjenåpningen: – Stolt og imponert over innsatsen

Til sammen er 894 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,1 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 22 dødsfall i Norge.

(©NTB)