TU TUSEN KRONER: Pårørendeforeningen ved Nes sykehjem fikk en sjekk på 10 313 kroner av Romerike Sparebank. Kasserer Bente Kvernes (t.v.) og leder Merethe H. Frøystad mottok den kjærkomne sjekken. Foto: Tommy Simon Norum

Fikk sjekk på ti tusen kroner: – Det blir penger til moltelikør og blomster

Etter to år med pandemi var pengekassa til Pårørendeforeningen ved Nes sykehjem ganske skrapa.

Pengesjekken fra Romerike sparebank ble derfor ei kjærkommen førjulsgave.

– Det var nesten så jeg begynte å grine da jeg fikk meldingen. Det er utrolig å få et sånt bidrag etter to år med pandemi, sier Merethe H. Frøystad, leder for Pårørendeforeningen ved Nes sykehjem.

Under pandemien har Pårørendeforeningen brukt penger på ulike tiltak for beboerne.

– Vi har kjøpt inn både CD-spillere og VR-briller, og har brukt midler på sangere og band som har kommet hit til sykehjemmet og spilt for oss. Musikk er noe beboerne kjenner igjen og setter pris på, sier Frøystad.

For alle beboerne

Både til jul og påske ønsker Pårørendeforeningen å gjøre noe felles for alle beboerne på sykehjemmet, men da trengs det penger i kassa.

– Vi arrangerer hyggetreff med premier, i tillegg til underholdning med vafler og musikk. Vi har også kjøpt en del utstyr til grillhytta som brukes mye på sommerstid. Etter pandemien var vi 140 personer på hagefesten. Alt vi får inn av penger går tilbake til brukerne, sier Frøystad, som forteller at de også har kjøpt inn hvilestoler og flatskjerm-TVer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har også kjøpt sengetrekk til palliativ avdeling, der beboerne er uhelbredelig syke. Det er fint å ha noe annet enn de hvite sykehus-trekkene, sier Frøystad, som er opptatt av å bidra med de små tingene.

Ble stemt fram

Romerike Sparebank har kontorer på Sørumsand, Lillestrøm og Lørenskog. Blaker Sparebank slo seg i høst sammen med Romerike Sparebank.

BLE STEMT FRAM: Lars Eugen Andresen fra Romerike Sparebank kunne fortelle at Pårørendeforeningen ved Nes sykehjem var stemt fram i Lokalbidraget, der banken deler av overskuddet. Han kunne derfor overrekke pengesjekken til Bente Kvernes (t.v.) og Merethe H. Frøstad, kasserer og leder i Pårørendeforeningen Nes sykehjem. Foto: Tommy Simon Norum

– Vi har en stor kundemasse i Nes, og i løpet av året deler vi ut 4,5 millioner av overskuddet vårt gjennom Lokalbidraget, forteller Lars Eugen Andresen, salgsleder forsikring hos Romerike Sparebank, som selv er nesbu og bosatt på Auli.

I siste fordeling av 750 000 kroner ble det holdt avstemning om hvem av de 35 humanitære- og interesseforeningene på Romerike som skulle få av pengepotten. Pårørendeforeningen ved Nes sykehjem fikk 10 313 kroner.

– Det er kundene våre som stemmer, og hver kunde kan avgi en stemme, forteller Andresen.

Moltelikør og julegaver

Pårørendeforeningen er glad og takknemlig for at de ble stemt fram. De er en gjeng uten inntekter og faste medlemmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har ingen faste medlemmer, og trenger flere frivillige etter pandemien. Vi prøver å rekruttere på hyggetreffene våre og må ta det litt naturlig, sier Bente Kvernes, som har fortsatt arbeidet i Pårørendeforeningen selv om hun ikke har nær familie på sykehjemmet lenger.

– For beboerne er det stas å komme seg ned, se hverandre, og gjøre noe annet, sier Kvernes.

Pårørendeforeningen legger ikke skjul på at alt har blitt dyrere, og at de trenger firmaer og eksterne sponsorer for å holde hjula i gang. Nes sykehjem har 120 plasser fordelt på 12 avdelinger. Pengene fra Romerike Sparebank skal gå blant annet til små julegaver til beboerne.

– Det gir oss også penger til moltelikør som mange ønsker seg, og ekstra blomster på bordene til jul. Vi ønsker også å arrangere dyrebesøk på sykehjemmet, og lørdagskafé der vi samler alle avdelingene, sier Frøystad.